Microsoft možná znovu vstoupí na trh se smartphony

Microsoft možná znovu vstoupí na trh se smartphony
2018-07-16T09:55:50+02:00
• 16. 7. 2018

Už roky se spekuluje, že by Microsoft měl představit Surface Phone. Poslední informace naznačují, že bychom se takového smartphonu mohli dočkat, ale letos to rozhodně nebude. Jeho zaměření by mělo být na byznys sféru. Možná půjde o zařízení, které bude moci být použito jako menší počítač s možností napojení monitoru a periferií skrze dockovací stanici. Rozhodně si budeme muset počkat ještě nějakou chvíli, jestli Microsoft něco takového představí. Nyní se ale objevují náznaky, že tento softwarový gigant to znovu zkusí se smartphony, ale trochu jinak.

Nabídne Microsoft vlastní smartphony s Androidem?

Jeden ze zaměstnanců Microsoftu, který nechtěl být jmenován, naznačil, že se ve firmě chystá další smartphone. Tentokrát by se ale nemělo jednat o další kousek v rámci série Lumia. Ta je v podstatě mrtvá, stejně jako samotný mobilní systém Windows 10 Mobile. Zaměstnanec Microsoftu poskytl informaci, že by se mělo jednat o mobil se systémem Android.

Bohužel nejsou k dispozici konkrétnější informace o chystaném zařízení, ale je zde několik náznaků, o co by vlastně mělo jít. Sám Microsoft už prodával mobily s Androidem, ale jednalo se o speciální edice modelů od společnosti Samsung, jenž měly přívlastek Microsoft Edition. Nabízí se zde tedy varianta, že by se Microsoft spojil s jiným výrobcem a společně spolupracují na speciální edici.

V tomto ohledu by se mohlo jednat o podobnou strategii jako v případě Googlu v dobách Nexus smartphonů. Také se zde nabízí možnost, že by si Microsoft nechal vyrobit na zakázku sérii mobilů, které ponesou jen jeho označení. Takovou strategii najdeme například u mobilních operátorů, u kterých nebylo neobvyklé, že vzali nějaké zařízení z nabídky výrobce a nechali ho jen přeznačit na svou linii.

Nabízí se zde mnoho variant, které bychom mohli očekávat od Microsoftu. Na druhou stranu se stále může jednat jen o další představený mobil s označením Microsoft Edition.

Microsoft má šanci

Pokud by společnost nebyla až příliš ambiciozní a šla cestou zařízení s Androidem, nemuselo by se jednat o špatný krok. Navíc má Microsoft již dostatek aplikací pro Android, tak proč vlastně si nenechat vyrobit vlastní mobil s Androidem, nebo nabídnout vyladěný mobil v rámci Microsoft Edition. Když se podíváte do Obchodu Play, najdete zde již 88 aplikací přímo od této společnosti. Dá se tedy říci, že je Microsoft připraven a může vytvořit mobil, který bude dobře provázán s jeho ekosystémem.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat