Microsoft letos skončí s Lumiemi, nahradí je Surface Phone

Microsoft letos skončí s Lumiemi, nahradí je Surface Phone
2016-09-15T07:15:16+02:00
• 15. 9. 2016

Dle anonymního zdroje společnost Microsoft plánuje ke konci letošního roku skončit na dobro se svou sérií telefonů Lumia. Dle zaměstnance, který si přál zůstat v anonymitě, se Microsoft chystá ukončit výrobu i prodej Lumií. Nejprve by měla být ukončena výroba a následně i prodej, což vzhledem k tržnímu podílu i ziskům z posledních měsíců není příliš překvapivé rozhodnutí.

V dřívějších letech měla Nokia a následně i Microsoft ve zvyku vydávat takřka jeden telefon za druhým a nabídka byla opravdu široká. V posledním roce se však řada Lumia zúžila jen na čtyři modely, z nichž jeden je naprostý low-end (Lumia 550), druhý zástupce střední třídy (Lumia 650) a další dva top modely (Lumia 950 a 950 XL). Tento rok by měly Lumie skončit úplně a spekuluje se, že je v tom příštím nahradí bájný Surface Phone, o kterém se mluví již dlouho, avšak konkrétnějších informací jsme se dodnes nedočkali.

windows-phone-is-dead-long-live-lumia-dead-edition-499730-2

V říjnu by mělo dojít k představení all-in-one zařízení Surface a možná dojde i na sdělení několika málo informací i ohledně chystaného telefonu této řady. Jak již ale prozradily dřívější informace, měli bychom se představení finálního produktu dočkat až okolo poloviny roku 2017. Microsoft se ke konci Lumií zatím nijak nevyjádřil, a tak lze opět jen spekulovat, co přesně jej k tomu vedlo a co bude následovat v dalších měsících. Situaci budeme sledovat a v případě nových podrobností aktualizujeme tento článek o další informace.

Zdroje: winbeta.org, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat