PayPal uživatelé mohou být okradeni, a to kvůli falešným odkazům

PayPal uživatelé mohou být okradeni, a to kvůli falešným odkazům
2018-07-20T09:38:56+02:00
• 16. 7. 2018

Zdroj: PayPal

3

Před několika měsíci se na internetu šířily informace, že Google Inbox umožňuje lidem posílat odkazy, přičemž odesílateli byla zatajena totožnost. Tato možnost mohla být například použita k tomu, aby uživatelé mohli posílat odkazy z jiné adresy, než bylo původně uvedeno. Podobný problém se nyní objevuje i u mobilní aplikace PayPal. 

PayPal uživatelé jsou ohroženi

Vzhledem k této chybě se může stát, že postižený uživatel klikne na odkaz, který mu dorazí do mailu. Následně se otevře klasická Android aplikace, kde se objeví adresa, o které si můžete myslet, že se jedná o podporu pro nadaci. Respektive vás tímto aplikace vyzývá, abyste poslali příspěvek pro donations@unicef.org.

Ovšem v tomto případě byste peníze neposlali nadaci, nýbrž některému ze soukromníků, který nemá s Unicef a ani PayPalem nic společného. Tímto vás varujeme, abyste nikdy na tyto adresy žádné peníze neposílali, jedná se totiž o podvod. Emailová adresa se tváří věrohodně, ale ve skutečnosti jde o úplně jinou adresu, například scammer@spoofing.net. Chcete-li poslat skutečný dar společnosti UNICEF, můžete tak učinit na jejích stránkách.

Nicméně, zpět k PayPalu. Takový email, respektive odkaz, může být velmi nebezpečný pro každého, kdo jej obdrží. Společnost PayPal byla dokonce o tomto nešvaru informována. Firma se ke všemu však postavila následujícím způsobem „nejedná se o chybu služby PayPal, nýbrž o spáchané podvody třetích stran“.

Jak jsem uvedl výše, opravdu si dávejte pozor, na který odkaz klikáte. Podobné emaily rovnou smažte a neodpovídejte na ně.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Proč děkujete chybě?

Zdeněk Koutský

VIP 20. 7. 2018, 9:24

Kde v článku děkujeme chybě?

Zdeněk Koutský

VIP 20. 7. 2018, 9:40

EDIT: Chyba nalezena a opravena. Děkuji Josefe :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat