iOS 12 vychází ve veřejné beta verzi

iOS 12 vychází ve veřejné beta verzi
2018-06-26T10:46:40+02:00
• 26. 6. 2018

Společnost Apple po dlouhém čekání konečně zveřejnila první beta verzi iOS 12 pro veřejnost. Jedná se o skvělou příležitost pro ty, kdo si chce nový operační systém otestovat již nyní. K veřejné beta verzi má samozřejmě přístup téměř každý, je zapotřebí se pouze zaregistrovat do testovací skupiny. 

První veřejná beta verze iOS 12 není nic jiného, než druhá beta verze, kterou doposud testovali vývojáři. Pokud jste se již zaregistrovali do testovacího programu od Applu, měli byste v nejbližších hodinách získat certifikát, díky kterému se vám zpřístupní možnost stáhnout si a nainstalovat iOS 12 beta 1. 

Samozřejmě ti, kteří se do beta programu doposud nepřihlásili a mají o registraci zájem, můžete navštívit webové stránky společnosti Apple, díky které následně získáte přístup ke všem veřejným betám, včetně iOS 12, macOS Mojave a tvOS 12.

Ze své vlastní zkušenosti vám doporučuji si před instalací vytvořit úplnou zálohu zařízení, a to buď do iTunes nebo iCloudu. Celou instalaci si navíc velmi dobře rozmyslete, jen přeci se jedná o nestabilní systém, který navíc může obsahovat spousty chyb. 

iOS 12: novinky, které na vás čekají

Operační systém iOS 12 v červnu přinesl hned celou řadu výrazných změn týkající se nejen iPhone, ale také iPadu. Společnost Apple při představení tlačila hlavně důraz na zlepšení výkonu, a to zejména u starších modelů. Navíc jsme se dočkali nové generace ARKit 2.0 a vylepšeného vyhledávání a sdílení fotografií.

Apple potěšil také vývojáře, neboť otevřel brány hlasové asistentky Siri, která bude moci využívat aplikace třetích stran. Novinek je skutečně celá řada včetně lepší správy funkce Nerušit a oznamovacího centra, FaceTime hovor až s 32 uživateli, Memoji ve zprávách a tak dále. 

Pro koncového zákazníka je však asi nejdůležitější informací výkonnost starších zařízení. Apple se přímo na své konferenci chlubil čísly, přesněji uvedl, že dokázal u nového iOS 12 zvýšit výkon až o 70 %.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat