iOS 12 nabízí bezpečnostní funkci, díky které se do iPhone nikdo nedostane

iOS 12 nabízí bezpečnostní funkci, díky které se do iPhone nikdo nedostane
2018-06-18T06:59:52+02:00
• 18. 6. 2018
1

Společnost Apple v rámci své vývojářské konference WWDC 2018 představila nejen nový operační systém macOS, ale také iOS 12, který se dočkal značného vylepšení, tedy alespoň co se bezpečnosti týká. Díky této funkci se do iPhone nedostane ani FBI.

iOS 12 aneb USB Restricted Mode

K vylepšené bezpečnosti má nyní dopomoci funkce USB Restricted Mode, díky které není možné spárovat iPhone s jiným zařízením, a to skrze konektor Lightning. Tato funkce se automaticky aktivuje po uplynutí jedné hodiny od posledního zadání hesla. 

„Neustále se snažíme zlepšovat ochranu u každého našeho produktu, abychom mohli co nejlépe chránit zákazníky před hackery, zloději identit a narušení osobních údajů. Naopak respektujeme donucovací orgány. Cílem našeho bezpečnostního vylepšení není znemožnění jejich práce.“

V praxi to znamená, že pokud jste déle než jednu hodinu neodemkli svůj mobilní telefon přes bezpečnostní kód, anebo Touch ID či Face ID, operační systém automaticky zamezí přenos dat a umožní pouze nabíjení v rámci konektoru Lightning. 

Společnost Apple údajně začala na ochraně USB pracovat ještě dříve, než se vůbec dozvěděla, že i různé donucovací orgány používají tuto techniku k odemčení iPhonu. Jakmile se Apple o tomto nešvaru dozvěděl, ihned začal pracovat na zlepšení bezpečnosti iOS. Nakonec došlo ke změně nastavení, díky čemuž je zabráněno přístupu třetím stranám.

iOS 12: Apple chrání své zákazníky

Pravděpodobně se jedná o reakci na nedávné trestné řízení, ve kterém bylo prokázáno, že bylo možné odemknout zařízení iPhone pomocí GrayKey. S tímto programem je prý možné odemknout jakýkoliv iPhone se systémem iOS 11.3. Šestimístné heslo pak dokáže prolomit zhruba za tři dny.

Přístup k datům je horkým tématem již od roku 2016, kdy se tuzemské orgány snažily Apple donutit odemknout iPhone, jehož vlastníkem byl terorista, který zaútočil v San Bernardinu. FBI se však povedlo zařízení odemknout bez pomocí jablečné společnosti, ovšem otázkou je, zda-li se jedná o skutečnou informaci.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Viktor Ježek

21. 6. 2018, 19:15

Když už přebíráte články a překladáte je z cizího jazyka do češtiny, měli byste si to aspoň pořádně číst. „Přístup k datům je horkým tématem již od roku 2016, kdy se tuzemské orgány snažily…“ Jsme snad v ČR a tento případ se stal v USA, tak jaké tuzemské orgány??

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat