Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 přichází s termokamerou

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 přichází s termokamerou
2018-03-24T08:34:40+02:00
• 24. 3. 2018

Společnost Panasonic představila plně odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 vybavený termálním zobrazováním, který je navržený tak, aby umožňoval snímat a zpracovávat fotografie na cestách. Tento praktický tablet s úhlopříčkou 7 palců vybavený mikrokamerou s termálním zobrazováním FLIR funguje na systému Windows a umožňuje pracovníkům v terénu na místě snímat a zpracovávat přesné termální fotografie, které mohou následně odesílat pomocí podnikových aplikací a přidávat k nim další obsah s metadaty, například QR kódy.

Termokamera není pro všechny

Mikrokamera s termálním zobrazováním FLIR Lepton nabízí rozlišení termálního zobrazování 160 x 120 a umožňuje zobrazovat teploty v rozsahu od −20 °C po +400 °C s odchylkou do pěti stupňů. Avšak termokameru využije jen malé množství zákazníků, tedy FZ-M1 není určen pro všechny. Možná tedy využijete jiný nový tablet od Panasonicu, ten má zase vojenskou certifikaci pro přežití výbuchů.

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 nabízí vysoký pracovní výkon a funkci multitaskingu díky operačnímu systému Windows 10 Pro a procesoru Intel Core nebo Atom Core 6. generace. Pracovníkům v terénu nabízí zařízení 8hodinovou výdrž baterie s volitelnou 16hodinovou výdrží a možností výměny baterie za chodu. Displej čitelný na slunečním světle lze obsluhovat pomocí stylusu nebo dotykového displeje, který lze používat i v rukavicích.

Díky plně odolnému provedení bez ventilátoru je tablet odolný vůči pádům až z výšky 180 cm, dále má certifikaci odolnosti IP65. Zároveň je dostatečně kompaktní (7″ obrazovka) a lehký, aby jej bylo možné nosit v kapse. Avšak musíte mít pořádný pásek, protože tablet váží přes půl kilogramů.

Panasonic plánuje nasazení termokamer i do dalších svých nových zařízení. Cena zařízení bude nad 70 000 Kč.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat