Apple zahájí zkušební výrobu třech nových iPhonů

Apple zahájí zkušební výrobu třech nových iPhonů
2018-03-23T17:00:37+02:00
• 23. 3. 2018

Je více než pravděpodobné, že společnost Apple zahájí zkušební výrobu třech zcela nových iPhonů, a to nejdříve ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Prý se snaží vyhnout předešlým problémům způsobeným počátečně nízké výrobě 3D senzorů pro iPhone X, což mimo jiné uvedl také zahraniční server DigiTimes.

Ve zprávě je napsáno, že díky rychlému zahájení zkušební výroby dokáže společnost Apple vyrobit dostatečné množství kusů iPhonů, kterých se dočkáme koncem tohoto roku. Tyto kusy budou hlavně určené pro předobjednávky, které firma letos nedokázala tak dobře pokrýt.

Podle anonymních zdrojů jsou prodeje iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X daleko nižší, než se původně očekávalo. Dále bylo uvedeno, že pokud Apple dokáže připravit dostatečné množství kusů nových telefonů, může se vrátit do svých standardních prodejních čísel. Partneři dodavatelského řetězce společnosti Apple jsou v tomto roce velmi optimističtí.

Apple by se měl podobným problémům vyvarovat

Po zahájení prodeje aktuální vlajkové lodě se po internetu šířila informace, že Apple má problémy s rozšiřováním výroby. Analytik Ming-Chi Kuo označil nový kamerový systém TrueDepth jako primární příčinou, kvůli které nebylo připraveno dostatečné množství telefonů. TrueDepth totiž disponuje velmi složitými 3D technologiemi pro rozpoznávání obličeje a jejich výrobní proces je poměrně složitou záležitostí.

Pokud je tato spekulace do jisté míry pravdivá, mohli bychom se na konci roku dočkat zcela nového iPhonu, který by se zařadil do nabídky vedle iPhonu X2 a iPhonu X2 Plus. Pravděpodobně třetí iPhone nabídne 6,1palcový displej a technologii Face ID či bezdrátové nabíjení, zato však „jen“ LCD displej.

iPhone SE2 dorazí již na WWDC 2018

O tom, zda bude letos na jaře představen nový iPhone SE, jsme napsali již několik článků. Podle posledních spekulací to vypadalo, že se čtyřpalcového iPhonu opravdu na jaře dočkáme. Následně byly zprávy takové, že druhá generace iPhonu SE nakonec nebude. Bylo tedy velmi těžké rozklíčovat, která z informací je nejvíce pravděpodobná. Podle posledních zpráv se skutečně druhé generace čtyřpalcového modelu dočkáme, a to hned na WWDC 2018.

Očekávat tedy můžeme iPhone s kovovými zády a rámy, horním a spodním rámečkem nad displejem, a samozřejmě také hardwarovým domovským tlačítkem. Hlavní novinkou však má být o něco větší displej, který bude zvětšen přesně o 0,2 palce. iPhone SE2 tedy nabídne 4,2palcový displej s mírně odlišnými rámečky, které vytvoří krásný a moderní design. Bohužel můžeme zapomenout na nejnovější technologie v podobě Face ID a podobně.

Nová generace by pravděpodobně měla disponovat procesorem A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 2 GB. K dispozici pak budou hned dvě varianty, které se opět budou lišit velikostí vnitřního úložiště – 32 a 128 GB. Podrobnější informace bohužel nemáme. Telefon by se měl začít prodávat již v druhé polovině roku 2018.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat