Panasonic přichází s odolným tabletem certifikovaným pro práci ve výbušném prostředí

Panasonic přichází s odolným tabletem certifikovaným pro práci ve výbušném prostředí
2018-03-05T15:25:15+02:00
• 5. 3. 2018

Panasonic představil nový odolný tablet pro práci v nebezpečném prostředí, například ve výbušných prostorách. Nový tablet s označením Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX nese certifikaci se stejným názvem ATEX s hodnotami Ex II 3 G Ex ic ec IIB T3 Gc, která odpovídá požadavkům na přežití zařízení v podmínkách, kde hrozí výbuch vznícením prostřednictvím plynů. Nový tablet též odolá povrchovým teplotám do 200° C.

Skvělá výdrž, horší cena

Panasonic svým odolným tabletem cílí na průmyslové odvětví, kde je požadováno, aby zařízení odolalo různým nepříjemným vlivům, jako jsou plyny, prach či voda. Zařízení kromě certifikace na přežití výbuchu má i IP65, tedy odolnost proti stříkající vodě. Tomu odpovídá i cenovka, která nehledí na běžného zákazníka. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 3028 eur, v přepočtu skoro 77 000 Kč.

Nový Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX disponuje výkonným procesorem od Intelu šesté generace i5-6300u vPro. Systém je tedy Windows, konkrétně Windows 10 Pro. V tabletu je speciální baterie s kapacitou 4400 mAh, která vydrží až čtrnáct hodin provozu a případná samotná výměna baterie je možná za provozu tabletu. Tablet je navíc kryt v koženém pouzdře. Panasonic též získal certifikaci MIL-STD 810G, která zvládá extrémní podmínky, jako je střídání extrémních teplot, pády, písčité a prašné prostředí, nárazy a vibrace. Taktéž je chráněn proti plísním a proniknutí vlhkosti.

„Odolný tablet mohou mobilní pracovníci používat pro řadu účelů, jako je přístup ke geoinformačním systémům, údržba a instalační projekty a také správa pracovní síly a majetku. Zaměstnanci se mohou připojit k infrastruktuře a rychle nalézt problémy, prohlížet si digitální dokumenty a nákresy, objednávat náhradní díly online a být rychle navigováni k dalšímu úkolu,“ uvádí Jan Kaempfer, generální ředitel marketingu ve společnosti Panasonic Computer Product Solutions.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat