Apple konečně zveřejnil iOS 11.3 i pro iPhone aktualizováno

Apple konečně zveřejnil iOS 11.3 i pro iPhone [aktualizováno]
2018-03-29T19:18:43+02:00
• 29. 3. 2018
3

V původním článku jsme vás informovali o nové verzi iOS 11.3, která však byla zpřístupěna pouze pro iPady šesté generace. Původně jsme měli za to, že se instalační balíček na ostatní produkty dostane až během příštího týdne. Nakonec je vše jinak. Apple nás překvapil, neboť iOS 11.3 právě zpřístupnil i pro iPhony a iPody.

Pokud si tedy chcete novou aktualizaci stáhnout, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Co všechno iOS 11.3 nabízí najdete na konci článku. Velikost aktualizace činí 776 MB, tedy alespoň na iPhonu 7 Plus. Samotná velikost se mění v závislosti na zařízení. 

Původní článek 29. 3.

Společnost Apple zveřejnila velmi očekávanou aktualizaci v podobě iOS 11.3, ovšem má to háček. Nový software je k dispozici pouze pro iPady šesté generace, které byly představeny na první letošní keynote v Chicagu.

iPad šesté generace vyšel teprve nedávno, přesněji v úterý 27. března 2018, ovšem první objednávky nebudou dodány během tohoto týdne, jak se původně očekávalo. Zařízení navíc ještě není ani v obchodech.

iOS 11.3

Zákazníci iPadu šesté generace si mohou nový instalační balíček iOS 11.3 samozřejmě stáhnout. Operační systém je k dispozici jako OTA (over-the-air) aktualizace. Můžete si jej samozřejmě ale stáhnout také pomocí iTunes. Chcete-li získat nový instalační balíček, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Prozatím není jasné, proč Apple zpřístupnil novou verzi pouze pro iPady. Majitelé iPhonu se ovšem této aktualizace s největší pravděpodobností dočkají již v příštím týdnu.

iOS 11.3 a veškeré novinky

Pojďme si tedy jednotlivé novinky iOS 11.3 přiblížit. První novinky se týkají aplikace zprávy. Majitelé iPhonu X se dočkají celkem čtyř nových Animoji. Konkrétně půjde o lva, draka, medvěda a lebku. Ukázku jednoho z nich můžete vidět na animace výše. Celkově tak bude k dispozici již 16 Animoji.

Druhou novinkou v aplikaci zprávy je tzv. Bussines Chat. To znamená, že budete moci komunikovat s určitou firmou přímo ve zprávách. Budete si zde moci třeba zamluvit hotel či nakoupit nějaké zboží, které rovnou zaplatíte přes Apple Pay. Bohužel lze očekávat, že tato funkcionalita nebude dostupná v Česku.

Apple vám dovolí zrychlit si iPhone

Kauza se zpomalování iPhonů s opotřebenou baterkou má první vlaštovku. Již ve verzi 11.3 totiž budete mít v nastavení možnost zobrazit stav vaší baterie, zda potřebuje vyměnit. Zároveň přibude možnost vypnout omezování výkonu. To může v důsledku způsobit náhlé vypínání telefonů. Tato funkce bude dostupná u iPhone 6, 6s, 7 a SE.

Inovací potom projde také rozšířená realita. Konkrétně dojde k povýšení ARKitu na verzi 1.5. Ta bude umět krom rozpoznávání horizontální povrchu také vertikální rovinu. Nově tak půjde umístit objekty rozšířené reality třeba také na zeď. Zvýší se také rozlišení, ve kterém se AR vykresluje a to na 1080p z původních 720p.

Mezi další drobné novinky pak patří integrace videí do Apple Music a Apple News. Dále přibude funkce Advanced Mobile Location (AML), která při volání na tísňovou linku odešle vaši GPS lokaci. HomeKit dostane lepší možnosti autentifikace jednotlivých zařízení.

Nová verze pak nakonec přináší také „Messages on iCloud“ neboli zprávy uložené na iCloudu. Tato funkce byla představena již spolu s iOS 11 vloni v červnu. Bohužel ji ale Apple nestihl do aktuální verze dodat. Díky této funkcionalitě se budou všechny zprávy (SMS a iMessage) ukládat na iCloudu a to včetně příloh. Zároveň při smazání jedné zprávy dojde ke smazání této zprávy na všech vašich zařízeních.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Kadavý

31. 3. 2018, 20:59

po aktualizaci 11.3 mi prestal reagovat dotyk!!!! co s tim ted restart nic nepomáhá

Zdeněk Koutský

VIP 1. 4. 2018, 13:36

Dobrý den,

zkusil jste obnovu pomocí iTunes?

Michal Bursík

29. 3. 2018, 14:17

=není nového nic

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat