Alcatel 5 se odhaluje na videu, neoficiálně aktualizováno

Alcatel 5 se odhaluje na videu, neoficiálně [aktualizováno]
2018-01-31T21:15:23+02:00
• 31. 1. 2018
1

Aktualizováno 31. 1.

Ještě před uvedením novinky od Alcatelu se dozvídáme další informace, respektive se jedná o doplnění toho, co zatím nebylo upřesněno. Na zadní straně se bude nacházet jeden 12MPx foťák se světelností f/2.0. Přední strana je vybavena duální sestavou s 13 a 5 MPx, přičemž foťák s nižším rozlišením nabízí 120° záběr.

O výkon se bude starat procesor od Mediateku, konkrétně model MT6750 s osmi jádry a frekvencí 1,5 GHz. Oficiální uvedení se odehraje na veletrhu MWC, kam vyráží i náš tým.

Původní článek 21. 1.

Francouzská mutace obchodu Amazon přibližuje model Alcatel 5, o kterém jsme doposud mohli slyšet jen ve spojitosti s druhou novinkou pod názvem Alcatel 3V. Zatímco toto zařízení bylo představeno během veletrhu CES v Las Vegas, tak Alcatel 5 vyrazí mezi uživatele až koncem příštího měsíce. Ke všemu datum 26. února odpovídá zahajovacímu dni barcelonského veletrhu MWC, kde samozřejmě nebude chybět stánek společnosti TCL.

Alcatel láká na novinky s 18:9 displeji

Podle velmi strohého výpisu u Alcatelu 5 můžeme očekávat 5,7palcový displej s rozlišením HD+. Dále přední panel nabídne populární poměr stran 18:9 nebo 2.5D zakřivení. Vnitřní část vyplní osmijádrový procesor od zatím neznámého dodavatele, ale spekuluje se nad čipsetem od MediaTeku. Operační paměť RAM má mít velikost 3 GB a interní úložiště s kapacitou 32 GB ještě rozšíříte paměťovou microSD kartou.

V zadní části lze počítat jen s 3000mAh baterií, přisvětlovací LED diodou nebo snímačem otisků prstů. Rozlišení hlavního fotoaparátu bohužel v tuto chvíli není zatím známo. Seznam specifikací uzavírá podpora nano-SIM, operační systém Android v předinstalované verzi 7.0 Nougat a dvě barevné varianty – černá, zlatá. Zahájený předprodej bude trvat až do 26. února. Do té doby prodejní cena vychází na 229,99 euro (tj. cca 5 840 Kč).

Zdroje: amazon.fr, amazon.fr, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Novotný

21. 1. 2018, 23:35

To je teda síla. Ten procesor je MT6750 od Mediateku, samozřejmě. Neuvěřitelný rozdíl mezi tím, co Alcatel představoval před dvěma lety a co představuje nyní. Navíc již třetí rok po sobě přejmenovává své
produkty, nové rozdělení produktových řad je nyní následující:

Řada 5 – Lowend
Řada 3 – ještě horší Lowend
Řada 1 – ten nejhorší Lowend

Pokud bude Alcatel dále pokračovat tímto tempem, budou příští rok představeny i řady „0“ a „-1“. Procesory již nebudou z roku 2014, jako nyní, ale z roku 2010 a mobily budou zdarma!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat