Android GO smartphone Nokia 1 se ukazuje aktualizováno

Android GO smartphone Nokia 1 se ukazuje [aktualizováno]
2018-02-15T08:58:13+02:00
• 15. 2. 2018
3

Aktualizováno 15. 2.

O Nokii 1 jsme naposled slyšeli před koncem minulého roku. Prvotní spekulace kolem specifikací naznačovaly, že novinka bude cílit zejména na rozvojové trhy. Zatímco chystaný model Nokia 7 Plus nabídne Android One, Nokia 1 zřejmě bude obsahovat méně náročnou verzi Android Go. Doposud jsme nemělo možnost vidět Nokii 1 naživo nebo na nějakém renderu, ale nyní díky Evanu Blassovi se můžeme podívat rovnou na dvě barevné varianty.

U tohoto modelu si výrobce nelámal hlavu s moderními trendy, jako třeba minimální rámečky nebo něco podobného. Mobil je určen pro základní práci a pravděpodobně bude disponovat větší baterií. K představení by mělo dojít na veletrhu MWC.

Původní článek 28. 12.

Vzkříšená značka Nokia má na svém kontě už celou plejádu mobilů, mezi kterými najdeme velmi základní model Nokia 2 nebo top model Nokia 8. V tuto chvíli očekáváme Nokii 9, která by měla nabídnout minimální rámečky. Celkově by se mělo jednat o nejlépe vybavený smartphone pod touto značkou. Nyní se ale navíc začíná spekulovat o Nokii 1.

HMD Global, firma stojící za Nokiemi, se rozhodla pro nasazení čistého Androidu s mírnými, až nepostřehnutelnými úpravami. Nokia 1 ale půjde trochu jinou cestou, jelikož nabídne Android Go, což je odlehčená verze systému od Googlu. Konkrétně je Android Go stavěn na zařízení se slabším hardwarem. Kromě úprav v systému nabízí například odlehčené aplikace z dílny Googlu, které nesou taktéž přívlastek Go.

Nokia 2

Pokud se spekulace potvrdí, tak nelze očekávat dobrou hardwarovou výbavu. Už nyní se spekuluje o 1GB operační paměti, přičemž pro data bude sloužit pouze 8 GB. Zde lze počítat s podporou microSD karty. Kromě toho displej bude mít HD rozlišení.

Bohužel se více informací neobjevilo, co se týče výbavy. Na druhou stranu se proslýchá, že by se Nokia 1 mohla prodávat za 80 eur, což je v přepočtu 2 050 Kč. K uvedení by mělo dojít 1. března.

Když vezmeme v potaz, že se na českém trhu prodává Nokia 2 za cca 3000 Kč, tak Nokia 1 by mohla jít ještě níž. S upraveným systémem a speciálními aplikacemi by mohla Nokia 1 zaujmout velmi nenáročné uživatele.

HEUREKANokia 2 Single SIM na Heureka.czNokia 2 Single SIMCena od 2 100 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Filip Eliáš

15. 2. 2018, 9:06

myslím že 1 giga ramky v roce 2018 je docela málo

Přemysl Vaculík

VIP 15. 2. 2018, 9:15

Pro běžný Android ano, ale zde bude Android Go, který je designovaný právě pro takto nízké specifikace.

Karel Čapka

VIP 28. 12. 2017, 11:00

To by stálo za vyzkoušení!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat