Nokia 7 Plus na první fotografii aktualizováno

Nokia 7 Plus na první fotografii [aktualizováno]
2018-02-16T12:00:49+02:00
• 16. 2. 2018
3

Aktualizováno 16. 2.

Jeden den po úniku renderů zde máme první fotografii chystané novinky Nokia 7 Plus. Ta v podstatě potvrzuje design a hlavně použití 18:9 (2:1) displeje. Kromě toho se objevuje informace, že by se v útrobách měl nacházet zatím nejvýkonnější procesor střední třídy – Snapdragon 660. Ten bude mít k dispozici 4 GB operační paměti.

Aktualizováno 15. 2.

Na začátku února se objevily materiály ukazující nadcházející novinku Nokia 7 Plus od společnosti HMD Global. Nyní se pochlubil Evan Blass (@evleaks) na svém Twitteru tiskovými rendery, které ukazují, že Nokia 7 Plus nabídne 18:9 displej s menšími rámečky. Samozřejmě si to vyžádalo přesunutí čtečky otisků prstů na zadní stranu, kde se také nachází duální foťák.

Kromě toho se také dozvídáme, že novinka bude zapadat do programu Android One. Bude se jednat o nepatrný rozdíl oproti jiným mobilům Nokia, jelikož všechny již mají čistý Android, ale budoucí zákazníci ocení hlavně častější aktualizace od Googlu, jelikož si je u Android One řídí více méně sám, aspoň co se týče bezpečnostních aktualizací.

Původní článek 5. 2.

V říjnu minulého roku jsme se dočkali uvedení Nokie 7 na trh. Dalo by se konstatovat, že se jedná o mobil ze staré školy, který nabízel navíc například ZEIS optiku nebo relativně dobré specifikace na střední třídu. Již tento měsíc bychom se měli dočkat vylepšené verze, která již nabídne modernější trendy, které se rozmáhají napříč světem mobilů.

Novinka se bude jmenovat Nokia 7 Plus a v první řadě nabídne duální zadní foťák. K dispozici budou senzory s 12 a 13 MPx, přičemž hlavním bonusem má být dvojnásobný optický zoom. Přední strana nabídne 16MPx senzor, který taktéž nabídne ZEIS optiku a vylepšenou technologii pro focení.

Kromě těchto vymožeností, které jsou na dnešní dobu již běžné, může zajmout případného zájemce 6palcový Full HD displej s poměrem stran 18:9 (2:1). I zde tedy dojde k většímu využití přední strany. Samotnou čtečku otisků prstů najdeme na zadní straně.

Další plus se nachází v útrobách, kde výrobce použil velmi rychlý procesor střední třídy – Snpdragon 660. Více informací se zatím nepodařilo získat, ale z uniklých obrázků si lze představit finální podobu novinky.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No, vzhledem k tomu, ze se tu jeste neprodava ani Nokia 7 jez byla predstavena na podzim lonskeho roku, tak certvi, kdy se do Evropy podiva tento model…

Stanley Godspeed

16. 2. 2018, 11:07

kdy bude v prodeji?

Přemysl Vaculík

VIP 16. 2. 2018, 13:45

To se dozvíme po oficiálním představení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat