Android Go – stvořen pro low-endové telefony

Android Go – stvořen pro low-endové telefony
2017-05-17T22:49:53+02:00
• 17. 5. 2017
1

Google v rámci Androidu O přináší novinku v podobě Android Go. Jde o rozšíření systému, které mu umožní lepší běh na low-endových zařízeních, jejichž operační paměť dosahuje spodní hranice až 512 MB. Windows Phone si s touto kapacitou poradil hravě již před lety, nicméně o Androidu platil pravý opak, což se nyní může rychle změnit.

Android Go byl stvořen pro běh na tom nejslabším hardwaru, který si lze vůbec představit. Kromě samotného systému budou přítomny i speciálně upravené aplikace od Googlu s cílem co nejnižšího vytížení hardwaru. Přímo v systému bude dostupný hned na několika místech nástroj pro sledování spotřeby dat, například v notifikační liště či prohlížeči. Chrome bude mít ve výchozím nastavení zapnutý spořič dat. Utilita na spotřebu dat bude napojená přímo na operátora a u předplacených karet umožní samotný systém i dobití kreditu.

Za zmínku stojí speciálně upravená aplikace YouTube Go. Opět nabízí několik vychytávek pro kontrolu spotřeby dat. Před přehrátím videa se po kliknutí na něj zobrazí okno, kde uživatel může vybrat kvalitu přehrávání, vedle níž i vidí přesný objem dat, který se spotřebuje. Dále má však kromě přehrání možnost video stáhnout do zařízení pro pozdější offline přehrání.

Krom toho umožňuje aplikace offline sdílení takto stažených videí mezi dvěma Android Go telefony, takže data můžete ušetřit i kamarádovi, který o ně třeba přišel, ale na vámi stažené video by se také rád podíval.

V Obchodu Play nalezneme speciální sekci s aplikacemi optimalizovanými podobně, jako ty výše popsané. První zařízení s Android Go se nicméně neobjeví dříve než v roce 2018. Automaticky jej následně dostanou všechny telefony s RAM nižší než 1 GB. Google také již nyní vývojářům doporučuje začít s optimalizací jejich aplikací, aby jich bylo včas co nejvíce připraveno pro tento systém.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Richard Fabián

18. 5. 2017, 9:12

Takže pro všechny ty sračky pod 4000 :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat