Nokia 9 prochází certifikací aktualizováno

Nokia 9 prochází certifikací [aktualizováno]
2017-12-19T18:20:10+02:00
• 19. 12. 2017

Aktualizováno 19. 12.

Představení nového top modelu Nokia 9 se neúprosně blíží, což dokazují i dokumenty z úřadu FCC v USA. Z nich vyplývá, že v současnosti mobil prochází certifikací pro tamější trh. Z toho jasně plyne, že je společnost HMD Global již jen čeká na schválení, aby se novinka mohla začít prodávat, jakmile dojde k představení. Dá se odhadovat, že bychom se Nokie 9 mohli dočkat možná na veletrhu CES v Las Vegas, který se bude konat už za pár týdnů.

Z dokumentů úřadu FCC se také dozvídáme, že Nokia 9 bude vybavena 5,5palcovým displejem, který bude využívat technologii OLED od LG. Bude se tak jednat zároveň o první mobil s touto technologií v rámci nových Nokií. Dále se dozvídáme, že bude k dispozici 128GB verze. O výkon se bude starat Snapdragon 835 a energii bude zajišťovat baterie o kapacitě 3250 mAh s podporou rychlého nabíjení.

Také se potvrzuje umístění duálního foťáku na zádech, přičemž budou k dispozici senzory s rozlišením 12 a 13 MPx. Na přední straně bude 5MPx kamerka. Systém Android bude ve verzi 8.0 Oreo.

Aktualizováno 13. 12.

V poslední době se neobjevilo mnoho spekulací kolem nadcházejícího top modelu od společnosti HMD Global. Poslední výrazné informace se objevily v říjnu a od té doby se nic nového neukázalo. Až nyní se dozvídáme o vlastnosti, kterou Nokia 9 nabídne.

HMD Global spustil beta testování Androidu 8.0 na Nokii 5 a přímo v aplikaci pro focení se objevilo nastavení pro foťák, které nabízí možnost přepnutí na dvojnásobný zoom nebo na širokoúhlé fotografie. Jelikož Nokia 5 nemá duální foťák a Nokia 8 má identické čočky, je evidentní, že se specifikace týká nepředstaveného modelu. Z tohoto se odvozuje, že Nokia 9 nabídne jednu z těchto vlastností. Případně se dočkáme ještě jednoho mobilu nabízející další fotografické možnosti.

V tuto chvíli se jen odhaduje, že by Nokia 9 měla nabídnout možnost zoomu. Širokoúhlé fotografie budou součástí dalšího mobilu.

Aktualizováno 25. 9.

První spekulace naznačující hardwarovou výbavu top modelu Nokia 9 se objevily před několika měsíci. V poslední době se začínají ukazovat možné podoby zadní strany této nepředstavené novinky a nyní zde máme údajný přední panel. Ten by měl disponovat zakřiveným displejem po stranách, jako je tomu u Galaxy Note 8 a Galaxy S8(+).

Konkrétně by se mělo jednat o 5,5palcovou úhlopříčku nabízející QHD rozlišení. Samozřejmě je otázka, jestli se nejedná pouze o prototyp. Zatím nevíme, kdy by mělo dojít k představení, ale je možné, že HMD si nechá nový model na začátek roku 2018, možná na veletrh MWC. Mimo jiné se objevil i přibližný render, jak by Nokia 9 mohla vypadat.

Původní článek 5. 6.

Nokia se vrací na trh s několika základními modely, které zatím na nás udělaly dobrý dojem. Pokud budou i další mobily této značky v podobném duchu, může se jednat o úspěšná zařízení. Zatím ale čekáme na hlavní top model. Ten by měl nést označení Nokia 9 a zatím se objevovaly jen drobné spekulace. V posledním měsíci se v benchmarcích ukázal model Nokia TA-1004, což má být právě Nokia 9.

První jsme se zde měli náznaky specifikací z GeekBench a nově se objevila nepředstavená novinka v Antutu. Právě díky poslednímu benchmarku se dozvídáme některé specifikace. Máme se těšit na Snapdragon 835, který bude mít k dispozici 4 GB paměti RAM. Měla by se objevit ještě verze s 6 a možná i s 8 GB. Základní model by měl nabídnout rovnou 64GB úložiště, přičemž se očekává ještě 128GB varianta.

Na přední straně bude 13MPx foťák společně s displejem s rozlišením 1440 x 2560 pixelů. Bohužel jsme se nedozvěděli rozlišení, ale mělo by být 5,3 palců, aspoň podle posledních spekulací. Na zadní straně se mají nacházet dva foťáky, každý s 13 MPx.

V tuto chvíli je Nokia TA-1004 vybavena Androidem 7.1.1, ale možná se objeví už s Androidem 8. Nyní si musíme počkat na představení. Samotné datum ještě nebylo odhaleno. Teoreticky by se Nokia 9 mohla ukázat na veřejnosti v druhé polovině tohoto roku.

Zdroje: nokiapoweruser.com, nokiapoweruser.com, gizmochina.com, gsmarena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat