Na trh přichází nový výrobce telefonů Meiigoo, představil dva telefony

Na trh přichází nový výrobce telefonů Meiigoo, představil dva telefony
2017-11-08T14:40:43+02:00
• 8. 11. 2017

Nedávno zanikla společnost Gretel, která cílila na nejnižší třídu mobilních telefonů. Nyní se na mobilním poli snaží prosadit nová značka Meiigoo. Tato nová značka s prapodivným názvem už stihla vydat dva modely: M1 a S8. Oba dva spadají do střední třídy, a to jak cenou, tak kvalitou.

S8 – plně dostačující standard

Nový model S8 se pyšní obrazovkou o úhlopříčce 6,1″ s FHD+ a poměrech stran 18:9. V porovnání s modelem Galaxy S8, který kopíruje, je o více než centimetr delší. Oproti svému idolu má S8 od Meiigoo i další horší parametry, než je jenom velikost. Nízká cenovka se promítla hlavně na výkonu. Dle benchamarku Antutu by se měl výsledek pohybovat okolo 40 tisíc bodů, zatímco pravá S8 od Samsungu má přes 170 tisíc. O výkon se zde stará MediaTek procesor MT6750T podporovaný 4 GB operační paměti. SoC má osm jader, taktovaných maximálně na 1,5 GHz. Takovéto parametry jsou dobré pro základní používání, avšak nejsou vhodné pro náročnější hry. Interní úložiště má dostačujících 64 GB. Duální kamera má 13 a 5 MPx. Přední selfie kamerka má pouhých 5 MPx. Baterie má kapacitu 3300 mAh, avšak chybí zde rychlo nabíjení a sám výrobce na svých stránkách uvádí, že „Tlačítko na šetřící mód bude vaším stálým společníkem.“ Což zrovna nenaznačuje dobrou výdrž. Pozoruhodné je, že v této cenové relaci má telefon port USB-C. Telefon přichází s Androidem 7. Cena modelu Meiigoo S8 je kolem 3500 Kč.

 

M1 – o něco více výkonnější bratr

Meiigoo M1 je přibližně o tři měsíce starší než S8, a i přesto, že je starší, tak nabízí vyšší výkon. Výrobci se většinou snaží, aby novější zařízení byla na tom výkonnostně lépe, u Meiigoo to však neplatí. Do M1 nasadili silnější osmijádrový procesor MediaTek Helio P20. Ten spolu se 6 GB RAM a grafickým čipem Mali T880 MP2 900 MHz nabízí výkon vyhodnocený benchmarkem Antutu na 60 tisíc bodů. M1 sice nabízí menší plochu displeje na přední straně oproti modelu S8, avšak výkon je většinou podstatnější.

Kamera je taktéž duální a má 13 a 8 MPx, přední selfie kamerka má taktéž 8 MPx, vysokou kvalitu fotografií však neočekávejte. Baterie má kapacitu 4000 mAh, avšak chybí rychlonabíjecí funkce. Alespoň je zde přítomen USB-C port. Systém je Android 7, avšak u takové malé a nově vznikají firmy není spíše pravděpodobné, že by aktualizovala své modely na Android 8. Cena Meiigoo M1 se pohybuje lehce přes 2000 Kč.

 

Zdroje: kimovil.com, kimovil.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat