Nový výrobce telefonů Gretel cílí na nejnižší třídu

Nový výrobce telefonů Gretel cílí na nejnižší třídu
2017-04-22T07:41:31+02:00
• 21. 4. 2017
3

V březnu tohoto roku se na trhu s mobilními telefony objevila nová značka pod názvem Gretel. Společnost byla založena v roce 1998, ale až od roku 2007 se začali zabývat mobilními telefony. Doposud vyráběli zařízení pro jiné značky, například pro Blackview (model A8 a R6). Nyní přichází na trh s telefony pod vlastním jménem, ale vypadá to, jak kdyby zamrzli v období před dvěma třemi lety.
gretel

Portfolio levných, ale nevýkonných telefonů

Gretel za necelé dva měsíce stihli představit dva telefony A9 a A7. Gretel A9 disponuje 5″ displejem, 2 GB RAM + 16 GB ROM, 2300 mAh baterií (bez rychlonabíjení), čtyřjádrovým procesorem MT 6737, 13 MPx kamerou a Androidem 6 s přislíbenou aktualizací na Android 7. V benchmarku Antutu dosáhl pouhých 31 tisíc bodů. Telefon je parametrově velice slabý, ale stále lepší než nedávno představený Bee2 od Honoru, který má ještě horší specifikace, přesvědčte se sami. Telefon má kovové tělo. Gretel však míří na nízkou cenu a telefon lze pořídit za 2000 Kč.

Ve čtvrtek přišel Gretel s novým mobilem A7, který má ještě slabší parametry. A7 disponuje 4,7″ displejem od JDI krytý tvrzeným sklem Gorilla Glass, neznámo však které generace. Má pouze 1 GB operační paměti a 16 GB interní paměti. Procesor je opět od MediaTeku MT 6580 a zadní kamera má pouhých 8 MPx, přední má 2 MPx. Benchmarkové výsledky nejsou známy, avšak budou ještě nižší než u A9. Operační systém je starý Android 6. Telefon má plastové tělo. Cena tohoto modelu začíná na 1300 Kč.

gretel A7

Gretel chystá brzy uvést na trh další telefony, a to konkrétně A6, levnější než A9 a dražší než A7, avšak s displejem o velikosti 5,5″. Taktéž se chystá telefon s 6000 mAh baterií. Cena by opět měla být nízká a pravděpodobně ani u tohoto telefonu s velikou baterií nepřesáhne hranici 100 dolarů čili 2500 Kč.

Koupili byste si takový telefon, který je sice výrazně cenově levný, avšak parametrově slabý?

Zdroj:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ján Valkovič

21. 4. 2017, 20:15

Ak Gretel na sebe este trochu zapracuje stane sa vyraznou konkurenciou pre sluzby posielajuce zvieraci trus. Prirodny material sice stale vyhrava pri hmatovom a pachovom vneme, ale verim, ze technologia nezlyha a casom odstani i tento hendikep (plastove telo je nepochybne tou spravnou cestou).
Drzim firme Gretel palce

Attila Szabó

21. 4. 2017, 16:12

je mi jasné že dnes 99% mobilov vyrába v Číne ale predsa by ste mohli udať krajinu pôvodu tejto značky. Ďakujem.

Karel Čapka

VIP 21. 4. 2017, 18:01

Ano, telefony jsou z Číny

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat