T-Mobile StreamON – dejte si pozor při sledování Youtube a dalších služeb aktualizováno

T-Mobile StreamON – dejte si pozor při sledování Youtube a dalších služeb [aktualizováno]
2017-11-17T08:35:47+02:00
• 17. 11. 2017
3

Aktualizováno 17. 11.

Zaplatit si službu a dostat přesně to, co prezentuje, asi není v módě. Ačkoliv T-Mobile uvedl balíček StreamON slibující neomezené sledování vybraných služeb, tak se operátorovi podařilo zakomponovat jednu výjimku. Sice můžete sledovat videa na Youtube bez vlivu na FUP, ale nepočítají se do toho reklamy a různé analytické nástroje, jak uvádí T-Mobile na Twitteru.

Konkrétně  se pustil do testu StreamON a celkem se divil, že sledování Youtube mělo vliv na čerpání dat. Právě až na tento podnět T-Mobile uvedl, že reklamy mají vliv na FUP.

„Dobrý den, to je zvláštní, protože aplikaci YouTube služba StreamOn samozřejmě podporuje. Jak dlouho jste appku nechal asi běžet? Externí reklamy v aplikaci (i v rámci videa) nebo různé analytické funkce totiž stále data čerpat můžou.“ Jirka z T-Mobile (Twitter)

Ostatně je to uvedeno i na oficiálních stránkách, pokud si rozkliknete a pročtete Časté dotazy.

Do audio a video streamingu nepatří obsah třetích stran, který se může vyskytovat v zúčastněných mobilních aplikacích, jako například reklamy, hry, software, textování, osobní komunikační služby (jako jsou hlasové a video hovory, chat a posílání zpráv). Data, která nejsou obsahem partnerských mobilních aplikací a která nejsou zahrnutá v identifikaci poskytnuté partnerem (typicky reklamy, hry, apod.), se do datového limitu mohou započítat.

Vodafone a T-Mobile – neomezené sledování videí, ale pozor na reklamy

Aktualizováno 15. 11.

T-Mobile před časem ihned reagoval na nové balíčky od Vodafonu, které nabízejí využívání služeb bez vlivu na FUP. Verze od T-Mobilu se jmenuje StreamON a nabízí rovnou možnost neomezené konzumace videí a písniček v rámci podporovaných služeb.

StreamOn je k dispozici pro zákazníky s hlasovými tarify, jež obsahují data v ceně paušálu, a pro zákazníky s předplacenou kartou Twist, kteří mají aktivní jeden z aktuálně nabízených měsíčních datových balíčků Twist Internet na měsíc. 

T-Mobile vše kombinuje do jedné služby, která bude nyní dostupná za zaváděcí cenu 199 Kč měsíčně. Od února 2018 operátor plánuje službu účtovat za cenu 249 Kč měsíčně. Nabídka je omezenější než v případě Vodafonu, ale je přislíbeno, že budou přibývat další služby. StreamOn podporuje tyto mobilní aplikace:

  • HBO GO
  • YouTube
  • Apple Music
  • Deezer
  • Mobilní TV (T-Mobile)
  • Stream.cz
  • Seznam Zprávy
  • Pohádky (Seznam.cz)
  • Youradio
  • DVTV (provozuje Aktuálně.cz)
  • Evropa 2
  • Frekvence 1
  • Tidal
  • Horizon Go
  • Digi2Go
  • Pigy.

Balíček StreamOn vám pojede v plné rychlosti dle nastavení vašeho tarifu / datového balíčku. Za účelem optimalizace celkové kvality přenosu si Operátor vyhrazuje právo upravit maximální možnou dosahovanou rychlost v rámci Balíčku, a to na úroveň uvedenou v Ceníku služeb. O provedení tohoto kroku bude Operátor Účastníky předem informovat.

Původní článek 5. 10.

Dnes jsme se dočkali nových datových balíčků od Vodafonu, které umožňují neomezeně využívat některé služby. V současnosti jsou k dispozici jen balíčky pro sociální sítě a komunikační služby. V listopadu se pak dočkáme i takových, které nabídnou neomezené využívání videí a hudby. Nyní na tuto novinku odpovídá T-Mobile.

T-Mobile sice zatím nezveřejnil konkrétní informace, ale na sociálních sítích již nyní operátor láká na novinku, která se jmenuje StreamOn. Oficiálně dojde ke spuštění 15. listopadu, tedy stejně jako novinky od Vodafonu, jež jsou zaměřeny na videa a hudbu. V současnosti pouze víme, že se bude jednat o službu nabízející neomezené sledování videí a poslouchání hudby.

Bohužel nám více sděleno nebylo a operátor jen odkazuje na své sociální sítě, kde bude zveřejňovat další informace. V tomto ohledu se jedná o pohotovou reakci marketingového týmu, aby trochu uzmul z dnešní „slávy“ operátora Vodafone – aby nezůstali pozadu. Musíme si tedy počkat, co vlastně T-Mobile chystá.

Jakmile se dozvíme další informace, aktualizujeme článek.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

to „neomezene“ pouzivani je za 99kc a je to 99 za facebook, dalsich 99 je chatovaci sluzby, zde si povsimnete, ze pokud chcete mit facebook A facebook messenger (jakoze zadarmo), MUSITE si platit OBA dva ty balicky, tedy kdo to vymyslel, to je na nobelovku, naopak kdo to zaplati je na cenu debil roku (a ze jich nebude malo) a nejvetsi total epic win je, ze jsou to PRIPLATKY k vasemu stavajicimu tarifu, takze za darmo je leda tak pekny hov*, jsem zvedavej cim tohle tmobil trumfne, protoze o2 bohate staci, aby s jeho momentalne nejdrazsima a nejhorsima sluzbama nedelal VUBEC NIC a presto bude winner jako svine

Erik Bezeréti

6. 10. 2017, 7:07

Tak teď už zbývá jenom O2 s podobně unikátní nabídkou, ať máme ten kartel hezky pohromadě.

Pavel Žurek

6. 10. 2017, 7:21

jj, přesně????! Jsou to darebáci..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat