Novinky v Androidu 8.1 – 2. díl

Novinky v Androidu 8.1 – 2. díl
2017-11-11T09:57:42+02:00
• 27. 10. 2017

Postupem času se ukazují další novinky v systému Android 8.1 a nyní zde máme další várku. Viditelné novinky jsou spíše drobnějšího charakteru, ale je zde i několik zajímavostí pro vývojáře.

Systém reaguje na tapety

V minulém dílu věnovaném přehledu novinek v Androidu 8.1 jsme se zmínili o změně vzhledu systému na základě použité tapety. Jak se zdá, Google si více hrál a čerpá z tapety i další informace. V závislosti na tom, jaká barva je hlavní u tapety, systém zvolí patřičný odstín. Jedná se jen o drobnou změnu, která je patrná v launcheru při podržení vypínacího tlačítka. I na uzamykací obrazovce se projevuje tento efekt, ale decentněji.

Pixel Visual Core

Nové mobily od Googlu přicházejí se zásadní novinkou, která doposud nebyla aktivována. Konkrétně se jedná o druhý čip, jenž se jmenuje Pixel Visual Core. S Androidem 8.1 přichází ijeho aktivace, což nejvíce ocení tvůrci aplikací na focení. Díky tomu budou moci vytvořit nebo upravit své aplikace pro využití Pixel Visual Core k vytváření HDR+ fotografií.

Skryjte otravné notifikace

Pakliže používáte aplikace, které zapříčiňují zobrazení systémové notifikace, že dochází k vyšší spotřebě energie, tak je zde nyní možnost, jak toto oznámení vypnout. Například u Messengeru stačí na notifikaci podržet prstem a vypnout oznámení. Od té chvíle již nebude v notifikacích položka o spotřebě energie.

Android Go

V květnu na vývojářské konferenci Google IO byla představena odnož mobilního systému, která se jmenuje Android Go. Hlavní výhodou jsou snížené nároky na hardware, zejména na paměť. Android 8.1 přináší navíc možnost zacílit aplikace na Android Go, tedy na zařízení s pamětí do 1 GB.

Neural Networks API

Vývojáři budou moci s Androidem 8.1 využívat neuronovou síť, respektive Neural Networks API. Díky němu budou moci využít i hardware na zařízeních, která budou podporována. Novinka se týká i s následným uvedením ML frameworku TensorFlow Lite, který přijde až později.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat