@evleaks ukázal Pixel 2 XL a Pixel 2 spekulace, aktualizováno

@evleaks ukázal Pixel 2 XL a Pixel 2 [spekulace, aktualizováno]
2017-10-02T19:10:28+02:00
• 2. 10. 2017
11

Aktualizováno 2. 10.

Dva dny před představením novinek od Googlu se ozval @evleaks, aby ukázal, co můžeme očekávat již 4. října. Konkrétně poskytl náhled Pixelu 2 XL v ochranném obalu a také bez něj. Jde si všimnout kromě maximálního využití přední strany pro displej i dvojice reproduktorů. Na straně se nachází kolébka hlasitosti ve středové části a v horní následně zapínací tlačítko. Pozornějším neunikne widget pro vyhledávání ve spodní části displeje.

 

Také jsme se dočkali ukázky základního modelu Pixel 2. V tuto chvíli můžeme počkat jen na oficiální představení a upřesnění specifikací.

Aktualizováno 28. 9.

Před týdnem se objevily informace týkající se cen nepředstavených novinek Pixel 2 a Pixel 2 XL. Nyní se objevují těsně před uvedením další specifikace, čímž se z větší části potvrzují dřívější úniky. Obsa smartphony budou mít hodně společného, aspoň co se týče základní výbavy:

  • procesor Snapdragon 835
  • úložiště: 64 nebo 128 GB
  • Gorilla Glass 5
  • certifikace IP67
  • Active Edge – rám citlivý na tlak
  • Android 8 (zřejmě 8.0.1)
  • přední stereo reproduktory

Ačkoliv nevíme, jaké rozlišení budou mít foťáky, tak se zde mluví o optické stabilizaci obrazu. Ta by měla přijít dle některých zdrojů i do předního foťáku pro lepší pořizování selfie fotek. K lepší kvalitě snímků má napomoci čip navržený Googlem, který bude zpracovávat veškerá data ze senzorů.

Menší Pixel 2 nabídne Full HD rozlišení a bude se jednat o běžný typ displeje. Větší Pixel 2 XL nabídne minimalizované rámečky, přičemž by panel mohl obsadit 80 až 85 % přední strany. Zde bude QHD rozlišení a samotný displej by měl podporovat široký rozsah barev, zřejmě s podporou HDR10.

Kapacita baterie u Pixelu 2 bude 2700 mAh, větší model nabídne 3520 mAh. Údajně se mají mobily objevit s elektronickou SIM kartou (eSIM), ale předpokládáme, že se bude jednat pouze o americkou verzi, pokud se tato informace potvrdí. Modely, které zamíří do světa budou mít spíše běžnou SIM kartu.

Nyní si musíme počkat na 4. října. Už nyní je k dispozici událost na Youtube, kde si lze zapnout notifikaci na start živého přenosu.

Aktualizováno 19. 9. 21:30

Ani jsme nemuseli dlouho čekat a máme zde informace o menším Pixelu 2. Zároveň se nám ukazuje na dalších tiskových renderech. K dispozici bude ve verzích s 64 a 128 GB. Varianta s menším úložištěm bude stát 649 dolarů a větší pak 749 dolarů. Pakliže se pokusíme o přepočet na koruny a připočítáme daň, bavíme se o částkách 18 300 Kč a 21 200 Kč.

Aktualizováno 19. 9. 20:30

V poslední době se neobjevilo mnoho spekulací kolem nadcházejících Pixelů od Googlu. Jen jsme se dozvěděli, že nabídnou „pouze“ Snapdragon 835, jelikož uvedení modernější verze Snapdragon 836 bude až později, možná na začátku příštího roku.

Nyní web Droidlife získal rendery dvou barevných variant Pixelu 2 XL. Zajímavé je, že bílá verze má oranžové tlačítko pro vypínání/zapínání.

Dle dostupných informací budou k dispozici dvě verze – 64 a 128 GB. První bude nabízena za cenu 849 dolarů a druhá za 949 dolarů. Pakliže se pokusíme přepočítat ceny na naši měnu i s daní, pak se bavíme o 24 500 Kč a 26 910 Kč.

Aktualizováno 24. 8.

Máme zde další informaci od Evana Blasse (@evleaks), která odhaluje samotné datum uvedení nových Pixelů. Minulý rok se vše odehrálo 4. října a letos to bude o jeden den později, tedy 5. října. Kromě toho dodává, že oba smartphony Pixel 2 budou disponovat zatím nepředstaveným procesorem Snapdragon 836.

Aktualizováno 16. 8.

Po týdnu zde máme další informace kolem nadcházejících Google mobilů. Tentokrát se objevilo v databázi FCC (Federal Communications Commission, úřad pro telekomunikace v USA) zařízení nesoucí modelové označení NM8G-2PW2100. První tři znaky reprezentují společnost HTC a čtvrtý by měl patřit Googlu. Jedná se tedy s největší pravděpodobností o Pixel 2.

V samotných dokumentech se objevily i snímky obrazovek ukazující, že zařízení běží na Androidu 8.0.1, o kterém zatím nebyla nikde zmínka. Kromě toho se dozvídáme z označení mw8998, že mobil má procesor Snapdragon 835, byť jsou zde spekulace o Snapdragonu 836.

Na snímcích si lze také všimnout, že tento model má rám citlivý na stisk – funkce se jmenuje Active Edge. V tomto případě je po zmáčknutí vyvolán asistent od Googlu. Není zcela jasné, jestli půjde změnit nastavení na vyvolání jiné akce, ale hojně se o tom spekulovalo.

Samotné uvedení je zřejmě velmi blízko a my si jen musíme počkat, až Google představí letošní novinky. V redakci jsme zvědaví hlavně na cenu mobilů.

Aktualizováno 7. 8.

Evan Blass (@evleaks) poslal do světa podobu připravovaného Pixelu 2 od Googlu. Nyní se objevily dvě fotografie tohoto modelu, které poukazují na dříve spekulované vlastnosti. Například mohou případní zájemci počítat s předními stereo reproduktory. I tentokrát se dozvídáme, že u tohoto modelu není konektor na sluchátka.

Je evidentní, že se jedná o prototypy, a proto se nemusí jednat o zcela finální design. Jelikož se nepředstavená novinka začíná objevovat na fotografiích, dá se očekávat, že k představení dojde v dohledné době.

Aktualizováno 6. 8.

Před dvěma týdny se objevily rendery nadcházejících Pixelů od Googlu, které byly vytvořeny na základě uniklých technických nákresů. Nyní @evleaks zveřejnil na svém Twitter účtu podobu Pixelu 2.

Přední strana dostala sice stereo reproduktory, ale samotné rámečky kolem displeje neodpovídají současným trendům u top modelů. Bonusovou funkcí bude v tomto případě rám citlivý na tlak, jako je tomu u HTC U11. Dále bychom se měli dočkat výrazného posunu v oblasti focení.

Už se objevilo i srovnání se současným modelem, kde jde vidět, že došlo jen k několika změnám. Otázkou tak zůstává, jaká bude konečná cena. Pakliže novinka nebude mít něco navíc, bude velmi těžké obhájit cenu překračující 22 000 Kč.

Aktualizováno 26. 7.

Samotné představení nových Pixelů se blíží, aspoň soudě podle četnosti úniků a informací. Tentokrát zde máme rendery vytvořené na základě technických výkresů, které se podařilo získat. Nevíme, jestli jsou přesné a jestli jsou založené na finální podobě. V tuto chvíli zřejmě zklameme ty, kteří očekávali, že aspoň jeden bude mít konektor na sluchátka. Oběma modelům schází, aspoň soudě podle renderů.

Pixel XL 2 a Pixel 2

Pixel XL 2 a Pixel 2

Na základě těchto renderů se dá také soudit, že oba mobily budou vybaveny stereo reproduktory. Menší Pixel 2 bude mít větší rámečky nad i pod displejem. Větší model bude mít minimální, přičemž displej bude pravděpodobně zaoblen po stranách. Pixel XL 2 bude sice o něco větší než původní model, ale zároveň bude menší než Nexus 6P. Samotné specifikace ještě nejsou potvrzeny, ale pravděpodobně se máme připravit na displeje s úhlopříčkami 4,99 a 5,99 palců.

Aktualizováno 23. 7.

V těchto dnech se objevila informace, že by minimálně Pixel 2 (menší verze) měla disponovat zcela novým procesorem od Qualcommu. Konkrétně by se mělo jednat o Snapdragon 836, jenž by měl mít v některých ohledech lepší specifikace než Snapdragon 835. Měli bychom se dočkat vyšší taktovací frekvence a také úprav, které se dotknou spotřeby energie. Rozdíl by mohl být jako u modelů Snapdragon 820 a Snapdragon 821.

Díky tomuto vylepšení by se měly nové Pixely zařadit mezi nejvýkonnější zařízení na trhu. Ve stejné době bude také uveden Galaxy Note 8, ale ten by měl získat „jen“ Snapdragon 835.

Aktualizováno 14. 7.

V tomto týdnu jsme se dočkali přibližné podoby nadcházejícího většího Pixelu od Googlu pro letošní rok. Kromě toho se objevují spekulace kolem bonusových funkcí, které mají být implementovány nejen do softwaru. Například se máme dočkat funkce always-on, díky které bude na displeji neustále zobrazena nějaká informace – čas, datum, notifikace a podobně. V podstatě by se mělo jednat o obdobnou funkci, jakou najdeme u Galaxy S8. U Pixelu toho bude možné docílit díky použití OLED panelu.

V nastavení displeje také bude obsažena možnost volby profilů. Ta je již dostupná v omezené podobě například u Nexusu 6P, kde se nachází ve vývojářských možnostech a umožňuje spuštění sRGB režimu – při aktivaci nemá AMOLED panel tak výrazné barvy. U Pixelu by měla být tato funkce v běžném nastavení displeje. Zatím nevíme, jestli bude obsahovat jeden nebo více profilů pro přenastavení barev.

Mezi bonusovými funkcemi se pravděpodobně objeví rám citlivý na tlak, jako je tomu u HTC U11. Tuto informaci obdržely weby XDA Developers a Android Police, přičemž se má jednat o dva nezávislé zdroje. V případě Pixelu XL 2017 bude možné kdykoliv zmáčknutím rámu docílit spuštění asistenta nebo například ztišení mobilu při vyzvánění.

Více informací není v tuto chvílí k dispozici. K představení by mělo dojít během následujících měsíců, takže se dá předpokládat, že se úniky budou objevovat častěji.

Aktualizováno 11. 7.

Už jsme se ze spekulací dozvěděli, že došlo k menší obměně, co se týče nových Pixelů pro tento rok. Pixel XL by měl být vyráběn v továrnách LG, přičemž jsme spekulovali, že by mohl vycházet z LG G6. Ačkoliv zatím nejsou dostupné uniklé rendery nebo fotografie, nabízí se nám zde jeden obrázek.

Konkrétně za ním stojí web Android Police, kde jej sestavili podle dostupných informací od jejich zdroje. V první řadě si lze všimnout velkého displeje, který by měl mít 6 palců a minimální rámečky. V tomto případě se má jednat o poměr stran 2:1.

Začalo se spekulovat i o výrazně odlišném foťáku, ale zatím není známo, čím se bude pyšnit. Budeme si muset ještě nějakou chvíli počkat, jestli se tento design potvrdí či nikoliv.

Původní článek 13. 6.

O většině smartphonů se dozvíme ještě před uvedením prostřednictví nejrůznějších benchmarků a náznaků. V případě mobilů od Googlu jsou první na světě kódová označení a až pak se začnou objevovat nějaké bližší informace. První jsme zde měli zmínky kolem dvou mobilů – Walleye a Muskie. Konkrétně druhé kódové označení mělo patřit Pixelu XL druhé generace.

Nyní se dozvídáme skrze dobře informované zdroje, že právě Pixel „Muskie“ XL druhé generace byl zrušen ve prospěch jiného zařízení. Důvodem má být třetí smartphone, o kterém jsme se dozvěděli v březnu. Jeho kódové označení  je Taimen a podle dosavadních informací bude ještě větší, než měl být Pixel XL 2.

Slovo větší zde nutně nemusí být spojováno s konstrukcí zařízení. Klidně může odkazovat na větší displej, přičemž rozměry zařízení se nemusí dramaticky změnit. To by mohlo znamenat, že se dočkáme smartphonu s novým poměrem stran 18:9 – stejně jako jiné top modely tohoto roku.

Kromě toho se proslýchá, že za větším modelem nemá stát HTC. O výrobu by se mohla postarat společnost LG, která má zkušenosti s novým poměrem stran displeje.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com, androidpolice.com, androidpolice.com, gizmochina.com, androidpolice.com, venturebeat.com, gsmarena.com, androidpolice.com, droid-life.com, droid-life.com, androidauthority.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

dražší verze je něco jako V30?

Přemysl Vaculík

VIP 3. 10. 2017, 8:26

Ani bych neřekl, byť asi zobrazovací panel bude velmi podobný. Tady to vypadá na duální reproduktory na přední straně a záda jsou kompletně jiná. Jinak absence jacku.

Miloš Zavřel

20. 9. 2017, 19:25

Za 15t bych do nej sel. Takhle mam jasno a budu jeste koukat jinde (na zarizeni s cistym androidem) No a kdyz si nevyberu, koupim Nokia 2 a bude klid :)

Erik Bezeréti

19. 9. 2017, 21:26

Čistě subjektivně: Ten telefon je vážně ošklivý. Když vezmu, jak vypadaly Nexusy, kde byla většina z nich originální a skutečně moc hezká, tak tohle je nudné, bez nápadu, designově daleko za konkurencí. Tou konkurencí myslím jak Apple, tak konkurenční telefony s Androidem. To platilo o loňských Pixelech a nevěřím, že by tomu bylo letos jinak. Ve výsledku to bude jeden z mnoha průměrných mobilů s velmi vysokou cenou. Dost zklamání. kdyby se raději Googlu vykašlal na kopírování obchodního modelu iPhonu a dál pokračoval s Nexusy.

Karel Čapka

VIP 20. 9. 2017, 9:27

Asi tak…

Ján Valkovič

28. 9. 2017, 17:50

Dizajn je sice dolezity, je to jedna z veci, ktora predava telefon, ale po kupe si ho vacina ludi aj tak da do obalu :-)
Nexus bol prakticky telefon od partnera, kde Google mohol ovplyvnit malu cast vyvoja, nalacit si tam napis „Nexus“ a potom ho sam podporoval. A Nexus bol hlavne telefonom pre vyvojarov, Google nemal ambicie aby zarobil na predaji. Ciasticne sa to zmenilo pri 6P. Pixel je pravym opakom, je drahy a Google chce zarabat na predaji.
Myslim, ze mali existovat Pixel aj Nexus spolu, podobne ako boli 5X a 6P, 5X bol prezentovany Nexus a 6P bol prezentovany premiovy telefon. 6P dostal nastupcu, uz sa vola Pixel a 5X skoncil. Nevadilo by to, ak by po Nexuse ostala diera. Kontroverzny OnePlus ju zaplatal len ciastocne a ukazalo sa, ze ani Nokia. 3, 5 a 6 su pomale a na adresu Nokie 8 vyhlasila, ze neumozni odomnut bootloder. A Nokia 9 bude asi podliehat rovnakej politike a ak by aj nie, tak bude rovnako draha ako Pixel 2.
Dufam, ze Android One sa rozbehne, lebo nakoniec ostanem na ajfone :-D

wil hermes

6. 8. 2017, 9:12

čekal jsem nějaký elegantní přístroj od LG a Huawei, bez zbytečných výstřelků. tohle je dost špatně…

Karel Čapka

VIP 20. 9. 2017, 9:28

Uvidíme, třeba se to bude prodávat.

tomas cenek

6. 8. 2017, 8:49

fuj hnus.. taková společnost a neumí udělat pěkný telefon..

Petr Hošek

23. 7. 2017, 14:29

Tak to budou stát aspoň 40000. D

Přemysl Vaculík

VIP 27. 7. 2017, 10:45

Doufejme, že ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat