Firmě Huawei stoupají tržby, je třetím nejprodávanější značkou telefonů na světě

Firmě Huawei stoupají tržby, je třetím nejprodávanější značkou telefonů na světě
2017-05-07T09:59:30+02:00
• 7. 5. 2017
5

Huawei za první čtvrtletí roku 2017 prodal 34,55 milionů kusů smartphonů, což představuje nárůst o 21 %. Výrazně sílí podíl na trhu nejen v Evropě, ale i v celosvětovém měřítku. Společnost Huawei je zastoupena ve 170 zemích a dle podílu na trhu již tyto telefony používá skoro třetina populace. Umístila se tedy za jihokorejský Samsung a americký Apple.

huawei logo

Významný nárůst byl zaznamenán v Evropě, kde je stoupající tendence kolem 15% meziročního nárůstu. Oproti tomu v domovské Číně Huawei stále posiluje své dominantní postavení. Signifikantní nárůst prodejů zaznamenala firma u střední a vyšší třídy, celkově o 11 % u cenové relace nad 300 dolarů čili nad 7000 Kč. Navíc vzrostl její tržní podíl u smartphonů nejvyšší třídy nad 500 dolarů čili 12000 Kč, kde podíl vzrostl na 10 %. Největších prodejů se dočkaly modely Huawei P9 a Huawei Mate 9.

Teprve ve výsledcích dalšího čtvrtletí bude možné reflektovat problémy, které má nyní Huawei s modelem Huawei P10, a dokonce i s přechozí verzi Huawei P9. Ukázalo se, že firma neuváděla pravdivé informace u telefonů a klamala tak své zákazníky. Ti totiž nemohli přesně vědět, jaké přesné parametry jejich telefon má (více v našem článku). Neočekává se však výraznější problém na prodejní čísla společnosti. Současná čísla ukazují nárůst prodejů minimálně o padesát procent oproti loňskému kvartálu, nikoli oproti celému loňskému roku, celkově v 52 zemích světa. Nejmarkantnější nástup zaznamenala značka v oblasti jihozápadní Asie a Jižního Pacifiku, kde byl nárůst trhu o 70 %.

Dalším výrazným segmentem je prodej tabletů, kde byl taktéž nárůst o 70 % oproti loňskému kvartálu. Huawei pomalu přebírá hlavní pozici u tohoto skomírajícího odvětví mobilní techniky.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Daniel Rokos

7. 5. 2017, 10:56

A přitom ty telefony stojí za …

Milan Strnadel

7. 5. 2017, 15:16

Přesně,
Není důležité být nejlepší. Vyhrává ten s nejsilnějším marketingem.

Petr Figala

8. 5. 2017, 15:15

je to vždy a u všech značek o tom, kolik jsi ochotný investovat.. myslíš že kdyby měl Apple mobil za 5k, tak je na tom jinak než Huawei? mame v rodině několik mobilů od Huawei, všechny cca 9-11k a zatím nevím i žádných problémech..

Alexandra Vagnerová

8. 5. 2017, 13:08

Právě ne. Stoupá i kvalita. Já sama jeden vlastním, už rok jsem spokojená. Mnohem lepší než samsung..

Karel Čapka

VIP 9. 5. 2017, 13:17

Každopádně lepší než Samsung, ale najdou se i lepší telefony.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat