Označení „Přední vývojář“ zmizí z Obchodu Play

Označení „Přední vývojář“ zmizí z Obchodu Play
2017-05-07T09:39:30+02:00
• 7. 5. 2017
1

Už před lety se začaly objevovat v Obchodě Play kvanta aplikací a bylo tak trochu komplikované rozeznat, která je kvalitní a která ne. Tento problém je stále aktuální a zvětšuje se s počtem přibývajících aplikací. Právě z těchto důvodů Google zavedl označení „Přední vývojář“ u vývojářských účtů.

To lze vidět ve webové verzi obchodu, přičemž v aplikací Obchod Play je toto označení zredukováno na malou modrou ikonu u jména vývojářského účtu. Google v těchto dnech rozesílá oznámení, že označení „Přední vývojář“ zmizí do 30 dnů.

Tým, který se stará o identifikaci kvalitní tvorby, přehodnotil aktuální stav a dospělo se k rozhodnutí, že současné označování vývojářských účtů je poměrně neefektivní a zbytečné. Jedná se ale o první krok v nadcházejících změnách.

Google poskytl informaci, že se nově soustředí přímo na aplikace jako takové. Zatím sice neznáme další kroky v rámci nové strategie, ale je docela možné, že vznikne speciální označení pro aplikace, které jsou výjimečné svou kvalitou, zpracováním nebo přínosem. Dalo by se odhadovat, že pro takové tituly v Obchodě Play vznikne speciální kategorie.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nikdy mi nebylo úplně jasné, jak toto označení funguje. Líbilo by se mi, kdyby spíš udělali nějaké označení, že aplikace je ověřena ohledně škodlivosti, nebo hodnocení rizika na základě oprávnění. Hlavně pro laiky. Vývojář by treba za poplatek mohl nechat aplikaci nějak certifikovat a označit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat