Huawei, Vivo a Oppo mohou za enormní růst čínského trhu

Huawei, Vivo a Oppo mohou za enormní růst čínského trhu
2017-05-05T07:14:19+02:00
• 5. 5. 2017

V závislosti na tom, kde žijete, máte velmi pravděpodobně odlišné názory na úspěch čínských firem, jako jsou Huawei, Vivo a Oppo. Tak například, společnost Huawei si jistou pozornost získala především díky zakázce od Googlu, neboť právě tato čínská firma se stará o celkovou výrobu Nexusu 6P. Na trhu se také nachází její podřízená značka pod názvem Honor, která má za úkol přilákat zákazníky v Evropě a USA. Vivo a Oppo jdou však trochu odlišnou cestou, silně investují do trhů, jako je Indie.

Všichni tři výše uvedení čínští výrobci v oblasti chytrých telefonů zaznamenali v poslední době velmi působivý nárůst. Dokazují to mimochodem oficiální statistiky, které se objevily na internetu. V tomto malém čínském souboji jednoznačně kraluje Huawei. Na zády mu pak dýchá druhé Oppo a třetí Vivo. V nové zprávě IDC se uvádí, že tito výrobci dokázali v tomto čtvrtletí dodat 15,5 milionů smartphonů. To znamená, že jejich kombinované dodávky (za první čtvrtletí tohoto roku) dosáhly 77,9 mil. prodaných kusů.

Pakliže bychom výsledky rozdělili individuálně, jednalo by se o znatelně menší růst. Z jiného úhlu pohledu se však dá prohlásit, že čínský trh každým měsícem roste. Jen pro srovnání s jedním největším konkurentem – Samsung dokázal v průběhu stejného čtvrtletí dodat 79,2 mil. kusů telefonů, společnost Apple pak 51,6 mil. Nelze říct, že by námi probírané trio – Huawei, Oppo a Vivo – spojovalo své síly, aby se dostalo do lepší konkurenceschopnosti, čísla ale ukazují, jak rychle rostou ve srovnání s konkurencí. Podíl společnosti Samsung se na trhu snížil o 1 %, zatímco podíl Applu klesl o 0,5 %.

Zdroj: xda-developers.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat