Messenger kopíruje Snapchat, opět

Messenger kopíruje Snapchat, opět
2017-03-15T09:49:55+02:00
• 15. 3. 2017
6

Z kopírování Snapchatu se již stalo klišé. Už loni, když jsme vám psali o tom, že Messenger přidává nové funkce, které se prvně objevily u Snapchatu, se nejedná o novou věc. A už tehdy nešlo o první kopírování, kterého se společnost Facebook dopustila. Například jsme vás o tom informovali v tomto článku, anebo tady. A Facebook nepřidával nové funkce ze Snapchatu jen na Messenger.

Zkrátka nepřišel ani Instagram, která získal okopírované Stories. A pozadu nezůstaly i další společnosti. Například aplikace WhatsApp kopírovala od Snapchatu poměrně nedávno a Viber již tak učinil dokonce několikrát, na konci loňského roku a letos. A kopírování Snapchatu pokračuje zvesela dále. Nyní je vykradačem Facebook a okopírovanou funkci prezentuje jako novinku ve svém Messengeru.

Messenger Day

Nic převratného nečekejte

Facebook ke konci loňského roku přidal do Messengeru vylepšenou kameru a funkci My Day, která však nebyla rozšířena mezi všemi uživateli s kompletní funkčností. V březnu 2017 však uvolnil pro všechny kompletní aktualizaci a nyní všichni uživatelé mohou přidávat fotografie a videa různě ozdobená a popsaná do svého „My Day“ (Můj den), který funguje na principu zobrazení po 24 hodin a následně se sám smaže. Jde o prostou kopii funkcionality Snapchatu, nic víc neočekávejte.

Fotografie a videa je možné přidávat pomocí kruhového kolečka ve spodní části aplikace, jak je znázorněno na obrázku. Poté je možné sdílet vizuální obsah se všemi osobami, které máte přidané na Messengeru, viz obrázek výše. Níže můžete vidět možnost přidání fotografie z chatu rovnou do mého dne. Uživatel tedy nemusí otevírat galerii a složitě nahrávat obrázek znovu.

Pokud však uživatel nechce sdílet obrázek se všemi, může si vybrat, kdo ho uvidí. Pokud se uživatel navíc rozhodne obrázek předčasně smazat, může tak též nyní učinit.

My Day Messenger Čapka

 

Zdroje: newsroom.fb.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Petr Matula

16. 3. 2017, 0:01

Už mě dohnali ke smazání a náhradě aplikaci disa. Messenger lite neumí na androidu 7 rychlé odpovědi z notifikace a to ho degraduje na nepoužitelný. Poslední kapka byla ten můj den a tahem dolů otvírat kameru, ke které stejně nedoatal přístup, fotilo to hrozně lepsibylo foto vyfotit aplikací foťáku a pak sdílet soubor.

Poperto Lps

15. 3. 2017, 13:44

messenger je najväčší odpad medzi aplikáciami , toľko zbytočných funkcií a GUI ktore sa totalne vymklo spod kontroly to je hrozné

Filip Ondrejka

15. 3. 2017, 10:07

vidím tam dva odkazy na snapchat aplikáciu a oba vedú na Google play, tak hádam, že to je chyba :-)

Erik Bezeréti

14. 3. 2017, 10:14

Kdyby raději aplikaci odlehčili a jednou pro vždy se vykašlali na vykrádání jiných aplikací. Sice existuje lite verze Messengeru, ale ta v podstatě nic neumí. S každým dalším updatem je aplikace větší, nejpřehlednější a náročnější na operační paměť. Čili každá aktualizace = zhoršení aplikace… Bohužel.

Vojta Vilímec

15. 3. 2017, 11:47

Souhlas, místo přidávání funkcí by měli spíš odebírat :D

Pavel Sladek

16. 3. 2017, 0:41

přesně

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat