Xiaomi uvede vlastní procesor Pinecone, měl by pohánět očekávaný Mi 5c

Xiaomi uvede vlastní procesor Pinecone, měl by pohánět očekávaný Mi 5c
2017-02-21T10:33:37+02:00
• 21. 2. 2017

Společnost Xiaomi pociťuje v posledních dvou letech oslabení prodejů a celkově pomalejší růst. To se promítlo do tržeb a také do celkové pozice mezi konkurencí, především pak na čínském trhu. Jak je patrné ze statistik společnosti Canalys, Xiaomi se aktuálně pohybuje na čtvrté příčce za značkami Huawei, Oppo a Vivo. Optimisticky se pro Xiaomi netváří prognózy ani pro první čtvrtletí tohoto roku. I nadále se očekává, že budou prodeje pro toto období pod očekáváním společnosti, a to i navzdory vydaným špičkovým telefonům Mi Mix a Mi Note 2.

Xiaomi se tak zamýšlí nad dalšími plány, jak posílit zisky a nespoléhat pouze na prodej chytrých mobilních zařízení. Výrobce se chce zaměřit na rozšíření portfolia zařízení ve střední a high-end třídě pro rok 2017, a jak se zdá novým směrem by mohla být i práce na svých vlastních procesorech. Jednou z prvních vlaštovek má být procesor s kódovým označením Pinecone. Jeho uvedení v Číně je plánováno na příští týden. Pokud budeme konkrétní, má se jednat o datum 28. února, tedy v době konání veletrhu MWC v Barceloně.

Zbrusu nový procesor Pinecone zřejmě bude součástí připravovaného modelu Xiaomi Mi 5c. U toho se spekulovalo o tom, že bude vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 625. To by ale nebyly spekulace, aby se postupem času tyto informace nezměnily. Stále se předpokládá, že bude nový model Mi 5c vybaven osmijádrovým procesorem taktovaným na 2,2 GHz, dále 3 GB operační paměti RAM a 64 GB interní paměti.

Právě zaměřením se na výrobu svých vlastních procesorů se chce společnost zbavit závislosti na nejvýznamnějších dodavatelích, jakými jsou Qualcomm a Mediatek. Xiaomi by se tak mohla vydat ve šlépějích konkurenčního Huaweie, který si rovněž vyvíjí své procesory známé pod značkou Kirin.

Zdroj: androidcentral.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat