Apple koupil izraelskou společnost RealFace, zabývající se rozpoznáváním obličeje

Apple koupil izraelskou společnost RealFace, zabývající se rozpoznáváním obličeje
2017-02-21T09:40:21+02:00
• 21. 2. 2017

Apple zakoupil společnost RealFace, která se zabývá technologií pro rozpoznávání obličeje. Podle izraelských médii do koupi této společnosti Apple investoval několik milionů dolarů, ale přesná částka se na svět zatím nedostala. Přibližná hodnota této firmy však činila 1 milion dolarů a v době, kdy ji Apple koupil, zaměstnávala 10 lidí.

RealFace-logo

RealFace je relativně mladá společnost, která byla založena v Tel Avivu v roce 2014. Během svého působení vyvinula software pro rozpoznávání obličeje, integrující umělou inteligenci, díky čemuž je prý software schopen vnímat jednotlivé rysi obličeje včetně mimiky. Tento software však není první, který by společnost vyvinula. Společnost RealFace vypustila na trh aplikaci pro iPhone, a to Pickeez. Tato aplikace dokáže najít a rozpoznat jednotlivé aspekty fotografií a vytáhnout například z celého disku vaše fotografie, nebo přiřadit fotky k jednotlivých událostem.

Fakt, že Apple koupil společnost zaměřující se právě na rozpoznávání obličeje, jen potvrzuje spekulace, že nový iPhone se obejde bez čtečky otisků prstů. Ta by měla být nahrazena právě rozpoznáním obličeje. Otázkou však zůstává, zda se této novinky dočkáme již na iPhonu 8, nebo zda si na ni budeme muset počkat až na přespříští model.

RealFace však není první izraelskou firmou, kterou Apple koupil. V roce 2011 získal výrobce flash pamětí, společnost Anobit, do které investoval přes 400 milionů dolarů. Později pak koupil společnost PrimeSense, aby získal 3D senzor. V neposlední řadě pak Apple zakoupil firmu LinX za 20 milionů dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat