Xiaomi Mi 5c uniká na fotografiích, poodhalují se specifikace

Xiaomi Mi 5c uniká na fotografiích, poodhalují se specifikace
2017-02-06T07:20:19+02:00
• 6. 2. 2017
3

Xiaomi má ve zvyku kromě klasických variant svých top modelů vydávat i vylepšené verze s koncovkou „s“ a dále i odlehčené verze, které nesou na konci označení „c“. Xiaomi Mi5 se již své lepší verze dočkalo a nyní unikají fotografie chystaného modelu Xiaomi Mi 5c. Kromě fotografií máme ale i specifikace, které díky nedávné certifikaci modelu vypluly na povrch.

Na pohled vypadá novinka velice pěkně a nedává nijak najevo, že by patřila do nižší cenové kategorie. Záda budou kovová, ale ne broušená, jako je tomu u verze 5s. Vpředu pod displejem nalezneme typické tlačítko se čtečkou otisků prstů.

O výkon se postará Snapdragon 625 a 3 GB RAM. Pro data je zde interní úložiště o velikosti 64 GB. Pravděpodobně bude možné využít i slot pro microSD kartu. Není zcela jisté, jakou verzí Androidu Nougat bude Mi5c vybaveno, každopádně jeden ze snímků prozrazuje přítomnost MIUI 8.

Baterie má kapacitu 3200 mAh, a lze tedy očekávat velice dobrou výdrž. U zadního fotoaparátu předpokládáme 12MPx rozlišení, vpředu bychom měli mít 8MPx senzor. K představení by mělo dojít dříve, než nám bude představeno Xiaomi Mi6. Lze také čekat poměrně nízkou cenu. Na podrobnosti si budeme muset pár týdnů počkat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Vypadá velice pěkně a nebylo by vůbec špatně v globální verzi. Pro manželku ideální velikost a dostatečný výkon. Já mám Mi5 klasiku a jsem naprosto spokojený. Mě osobně LTE nechybí. Všude kde se pohybuji mám vysílače 2100 MHz a zbytek rychlé WiFi sítě.

Vojtěch Kaizr

6. 2. 2017, 8:07

EMUI? Nebude tam spis MIUI?

Karel Čapka

VIP 6. 2. 2017, 10:41

Děkujeme za upozornění na chybu. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat