iPhone na čínském trhu ztrácí, propadl se na pátou příčku

iPhone na čínském trhu ztrácí, propadl se na pátou příčku
2017-02-20T08:00:28+02:00
• 20. 2. 2017

Pro Apple byl a stále je čínský trh jedním z klíčových. Zdejší kupní síla je obrovská a obyvatelé Číny jsou známí svou posedlostí a nadšením do mobilních technologií. Jak se ale podle posledních průzkumů zdá, Apple si již nemůže být tak jist svou dlouho neochvějnou pozicí na trhu.

Poslední léta z pohledu mobilní sféry jsou ve znamení čínských producentů, kteří se množí jako houby po dešti a prakticky ovládli čínský trh s mobilními telefony. Není také divu. Když se podíváme na značky jako Huawei, Xiaomi a další, je těžké konkurovat stále vyšší kvalitě za ceny, které jsou ve srovnání s iPhony, úplně někde jinde.

Statistiky ukazují, že Apple před čínskými producenty ztrácí

Analytická společnost Canalys zveřejnila čísla, která ukazují, že se Apple pomalu, ale jistě propadá z první příčky, kterou dlouhou dobu držel, hluboko dolů. Jen loni společnost prodala o 43,8 milionů telefonů méně, než v předchozím období, což činí  meziroční pokles o 18,2 procent. Apple se tak musí spokojit s pátou příčkou na čínském trhu s mobilními telefony.

Na první pozici se vyhřívá společnost Huawei se 76,2 miliony dodanými kusy zařízení a hned za ním se drží společnost Oppo se 73,2 miliony prodanými kusy. Následují pak Vivo a Xiaomi a teprve pak přichází na řadu Apple.

Samozřejmě se nejedná o žádný drastický propad a i tak má společnost z globálního hlediska skvělé prodejní výsledky, které si i navzdory stále vyšší ceně, zachovávají v celku stabilní a setrvalý až mírně rostoucí stav.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat