Sony údajně pracuje na Xperii Z6 Lite

Sony údajně pracuje na Xperii Z6 Lite
2015-12-30T22:32:12+02:00
• 31. 12. 2015
1

Od představení řady Xperia Z5 sice neuběhlo ani půl roku, další generace s názvem Z6 je pravděpodobně již v přípravě. Tentokrát by se mělo portfólio modelů Z ještě rozšířit. K současným modelům Z5 Compact, Z5 Premium a klasická Z5 by se měla ještě přidat Xperia Z6 Lite a dříve se také spekulovalo ještě o Z6 Mini a Z6 Ultra. Dnes se ale dozvídáme informace ohledně modelu Lite.

IMG_4792
Xperia Z5 (recenze)

Ten, jak již název napovídá, by měl být jakousi odlehčenou verzí klasické Z5/Z6. Nabídne tedy displej s úhlopříčkou 5 palců zatím s neznámým rozlišením. Sklo na čelním panelu by také mělo být po krajích zaoblené. Procesorem má být Snapdragon 650, což je jen nedávno přejmenovaný Snapdragon 618. Z další výbavy už toho moc neznáme. Cena by se měla pohybovat kolem 400 dolarů, v přepočtu asi 10 tisíc korun.

Tento model by tak mohl dobře konkurovat třeba řadě Galaxy A 2016 od Samsungu. Jak jsem již načal v úvodu, krom Xperie Z6 Lite by se na trhu mohla také objevit Z6 Ultra, což by měl být nástupce modelu Xperia Z Ultra z roku 2013 s úhlopříčkou přes 6 palců. Model Z6 Mini by pak mohl zastat roli low-endu. Sony by pak nemuselo vydávat jiné modely než řady Z. Ale uvidíme, jsou zatím jen spekulace.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

S cenou 10 tis Kč to bude určitě prodejní hit…. :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat