iPhone 6s nabídne Force Touch a silnější konstrukci

iPhone 6s nabídne Force Touch a silnější konstrukci
2015-08-12T06:45:32+02:00
• 12. 8. 2015

Představení nového iPhonu se blíží a tak není divu, že přibývají další informace o tomto modelu. Do rukou několika redaktorů se dostala hliníková konstrukce iPhonu 6s a také přední panel s displejem. Díky tomu se dozvídáme několik novinek. Model 6s skutečně nabídne technologii Force Touch a také přinese silnější tělo.

screen-shot-2015-08-10-at-12-13-16-pm

Silnější tělo nabídne proto, aby se zabránilo ohýbání konstrukce a nemohla již vzniknout druhá kauza „bendgate„. Konkrétně má nový model vyztuženou konstrukci především v okolí tlačítek hlasitosti, kde se ohýbal předchůdce nejčastěji. Tloušťka konstrukce zde činí 1,9 mm oproti 1,1 mm.

Celkové rozměry 6s jsou 138,2 mm na výšku a 67,16 mm na šířku, oproti modelu 6 s 138,09 mm a 66,91 mm. Navzdory zvětšením rozměrům a silnější konstrukci není nová těžší, ba naopak, váží 25 gramů oproti 27 u původního. Apple tak pravděpodobně použil jinou slitinu kovu. Celé porovnání můžete také zhlédnout níže na videu.

Další novinkou bude displej s technologií Force Touch známou z Apple Watch. Na videu níže můžete vidět opět porovnání s předchozí generací. Již na první pohled jsou vidět odlišnosti – jiná barva a pak také nový port vlevo nahoře. K představení iPhonu 6s prý dojde 9. září. O dalších novinkách vás budeme určitě informovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat