#BendGate – smutná dohra této kauzy

#BendGate – smutná dohra této kauzy
2014-09-29T20:43:32+02:00
• 29. 9. 2014
13

Už se napsalo hodně článků o kauze BendGate, která se zaměřuje na konstrukční nedostatek u iPhonu 6 Plus. Při dostatečném vynaložení sil jej můžete ohnout přímo v rukách. Při běžném používaní by se to nemělo stát, jak uvádí Apple. Sama společnost registruje jen devět zákazníků, kteří oznámili, že se jim smartphone ohnul v přední kapse.

Samozřejmě se této kauzy chytli i youtubeři, kteří si zakoupili iPhone 6 Plus a natočili několik videí zachycující deformaci poměrně drahého zařízení. Ačkoliv se mnozí diví, že vyhazují peníze jen kvůli zničení smartphonu, tak se nejedná o nic nezákonného. Ostatně jde jen o jejich peníze.

V redakci jsme si pohrávali s myšlenkou, kdy se objeví testeři, kteří si nezakoupí iPhone 6 Plus a vyzkouší to přímo v obchodě Apple Store nebo u nějakého certifikovaného distributora. Nakonec se takoví výtržníci našli a jak asi tušíte, jsou to děti. Konkrétně jde o dva mladíky, kteří se zeptali obsluhy Apple Storu, jestli je možné ohnout zmiňovaný phablet. Bylo jim řečeno, že to nelze za normálních podmínek. Aby dokázali, že se zaměstnanec mýlí, ohnuli v obchodě několik modelů. Sami se podívejte na video, které se nyní šíří po Youtube.

Samozřejmě se v tomto případě jedná o ilegální chování a mladíci mohou mít problém se zákonem. Tímto zároveň varujeme i další nadšence, kteří by chtěli něco podobného zkusit.

Pokud byste si mysleli, že je to jen zábava mladíků bez rozumu, tak vás asi překvapíme, že ani profesionálové neodolali tomuto „levnému“ testu. Přímo redaktor webu Business Insider zašel taktéž do obchodu a vyzkoušel pevnost iPhonu 6 Plus.

Nové iPhony se ještě neprodávají v České republice, ale až ta chvíle nastane, prodejci by si měli lépe hlídat vystavené kusy. Možná případní zájemci budou jen marně hledat rovný iPhone 6 Plus, když to bude každý testovat přímo v obchodech.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Pospíšil

30. 9. 2014, 1:06

Proč by se mělo jednat o ilegální chování? Jestli mám zájem o produkt a jeho prodavač mi sdělí, že ho není možné tímto způsobem poškodit, tak je mým přirozeným právem si to ověřit. Ale asi bych měl být schopen dokázat svoji platební schopnost si ten produkt koupit

Martin Bušek

29. 9. 2014, 21:22

Celé je to nafouknutá bublina. Opakuje se to každý rok při uvedení nového modelu. Je to smutné a doufám, že ty dva plantážníci dostanou pěkných pár facek a budou muset vše zaplatit.

Roman Měšťan

30. 9. 2014, 9:05

O nafouknuté bublině řekněte kolegovi mého kamaráda, kterému se iPhone 6 plus po jednom dni v práci ohnul. Ne sice o moc, ale je to už viditelné. Přitom říkal, že jediné kdy se mu to mohlo stát, bylo při sezení na židli nebo když si dřepl pro věci do poliček u země. Má ho z Německa, ale volal na Českou Apple help linku. První reakce byla „Cože? To není možné?!“ Po menším rozhovoru se dozvěděl, že k takové věci bohužel zatím nemají žádné pokyny a omlouvají se za vzniklé potíže. Nechali si jeho číslo a jakmile budou cokoliv vědět, ozvou se. Tak jsem zvědavý, jaký má Apple zákaznický servis. :)

Tomáš Lipnický

29. 9. 2014, 21:02

Upřímně řečeno to, že Apple tvrdí nebo nutí své pracovníky tvrdit, že se iPhone 6 Plus ohnout nedá je jedna věc, ale dva idioti (neplést iDioty), co se rozhodnout toto vyvrátit přímo v prodejně a přímo poškodí majetek firmy, to je teda síla. Kdyby si ho koupili a potom ohli tak prosím, ale takhle se jenom předvádějí a jen doufají v to, že to na Youtube shlédne miliarda lidí a vydělají si tak peníze, protože jiný rozumný důvod natáčet tyto videa asi neexistuje. Mnohem šokující je fakt, že si Apple dovolí být tak nehorázně drzý a vůbec si dovolí vydat telefon za v průměru 27 TISÍC KORUN, který se vám v kapse pravděpodobně ohne, pokud si třeba nějak blbě sednete nebo máte těsné kapsy/džíny (whatever), to je naprosto šokující a nestačím žasnout. Tímto u mně Apple navždy skončil v mobilní sekci, navždy.

Je vidět, že jste generace, která nakupuje přes internet a věci testuje pokoutne doma. My jsme věci zkoušeli a kontrolovali běžně na prodejně. Ja bych o to dokonce požádal obsluhu. Otazka podle mně zni jinak. Patří telefon do zadní kapsy kalhot? Lze vyrobit telefon teto velikosti, síly, aby se při dosednuti nebo použití hrubé síly neohnul?

Libor Foltýnek

30. 9. 2014, 9:24

Jasně, zkoušeli jste ohnout všechno, co jste kupovali, na to vám tak někdo skočí :)

Ale vážně: „Patří telefon do zadní kapsy?“ – těžko říct, staré Nokie se tam normálně nosily, nevšimnul jsem si, že by se někde začalo psát, že se to nesmí. Řeč je ale o přední kapse a tam svou S5 normálně nosím.

„Lze vyrobit telefon teto velikosti, síly, aby se při dosednuti nebo použití hrubé síly neohnul? “ – určitě ano, neuvedl jste parametr hmotnost :) Ale vážněji, otázka je: „Má se vyrábět telefon…“ Telefon by měl snést běžné zaházení. Tím samozřejmě nemyslím násilné ohýbání, ale dát ho do kapsy a ujet pár km v autě, to by teda vydržet měl.

Je jedno jestli je v přední nebo zadní kapse, prostě je vyvíjen nepřirozený tlak. Je potřeba přemýšlet a ne čekat co mi kdo řekne nebo napíše.

Vladimír Jícha

30. 9. 2014, 9:46

Ten telefon se ale ohne i v přední kapse. Pokud si ho dá někdo do zadní a sedne si, tak skončí každý větší mobil, nejenom iPhone.

Tomáš Lipnický

30. 9. 2014, 17:45

Já měl samozřejmě na mysli přední kapsu, do zadní kapsy bych dal tak maximálně kapesník. A vůbec se mi nelíbí takové generalizace typu „Je vidět, že jste generace“. To si vyprošuji takové jednání. A v přední kapse nosím telefon prakticky pořád a bez jediného problému. Na to prostě přední kapsa je. Když mám bundu, tak je telefon v náprsní kapse, to ano. Ale kdo z nás nosí celý rok něco jako bunda nebo oblek? To bych nevydržel to příšerné horko…

Nějaká citlivka….

Tomáš Lipnický

30. 9. 2014, 20:21

Zkusme trošku seriózně pro příště. Tohle chování se hodí tak na Facebook a ne sem. Děkuji.

Robert Drozda

29. 9. 2014, 20:51

„mílí“ no fuj. „Tímto zároveň varuje i další nadšence, kteří by chtěli něco podobného zkusit.“ kdo? „ani profesionálové se vyhnuli“ „ale až tak chvíle nastane“ Au, to je pěkně ohnutej článek.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 9. 2014, 20:57

Jak vidím, autokorekce na Androidu také není dokonalá. Již jsem to opravil, díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat