Alphabet – první problémy společnosti na dohled?

Alphabet – první problémy společnosti na dohled?
2015-08-11T20:40:40+02:00
• 11. 8. 2015

Pánové Larry Page a Sergey Brin překvapili obrovskou novinkou, o které se ani nespekulovalo – vznikla společnost, pod kterou spadá Google a další divize/firmy. Dokázali vše utajit natolik, že ani analytici nic netušili. Pro svou novou společnost vybrali jméno Alphabet, ale teď je otázkou, jestli učinili dobře.

Problém by se mohl skrývat v samotném názvu, jelikož toto slovo je ochrannou známkou, která patří společnosti BMW. Dokonce doména alphabet.com patří automobilce. Tiskový mluvčí BMW řekl New York Times, že výrobce aut nehodlá prodávat ochrannou známku ani samotnou doménu. Nejde o obyčejné vlastnění, Alphabet od BWM je fungující společností, která poskytuje služby firmám disponujícím flotilou automobilů od BWM.

Screenshot_3

Že jiná společnost se jmenuje jako registrovaná ochranná známka jiné firmy, ještě neznamená, že by mělo dojít automaticky k nějakému sporu nebo jiným zákrokům. Pokud Alphabet (Googlu) nebude mást zákazníky Aphabet od BMW (případně konkurovat na stejném trhu), nemusí se jednat o velký problém a obě věci mohou koexistovat. Bohužel Alphabet (Google) má svůj automobilový projekt na chytrá vozidla. BWM zkoumá daný problém a případně zváží nějaké kroky vůči nově vzniklé společnosti.

google-self-driving-2015-07-17-03

Co se týče webových stránek, tak Alphabet (Googlu) najdete na abc.xyz (v tuto chvíli je již zablokovaná v Číně). Alphabet od BWM je na doméně alphabet.com (v současnosti přetížená kvůli zájmu o tuto novinku). Zde by tedy nebyl problém a případný spor by se vedl jen o slovo Alphabet.

Zdroje: engadget.com, nytimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat