Redmi 2 Prime – První telefon Xiaomi vyráběný v Indii

Redmi 2 Prime – První telefon Xiaomi vyráběný v Indii
2015-08-12T07:51:14+02:00
• 12. 8. 2015

Xiaomi se v minulém roce mohlo pochlubit celou řadou úspěchů, a další očividně přichází i v roce letošním. Za takový úspěch můžeme označit rozšíření výroby vlastních výrobků do další země – konkrétně Indie.

Významně pomohla tomuto rozšíření tamní vláda, která spustila program „Made in India“. Ostatně vládě poděkoval na včerejší konferenci ve Visakhapatnam i Hugo Barra. A právě na této konferenci byl oznámen i nový telefon, Redmi 2 Prime.

xiaomi-redmi-2-prime

Přístroj bude poháněn procesorem Snapdragon 410, který bude doplněn o 2GB operační paměti. Displej nabídne rozlišení 720p a velikost 4,7 palců. Uživatelé budou mít k dispozici 16GB interní úložiště. Redmi 2 Prime je nadále vybaven 8MPx zadní a 2MPx přední kamerou. Baterie pak nabídne kapacitu 2 200 mAh. Cena by se měla pohybovat okolo 110 dolarů (~ 2 700 Kč). A samozřejmě, telefon se bude vyrábět v Indii ve městě Sri City.

Xiaomi-redmi-2-Prime (1)

Xiaomi na výrobě „indického“ telefonu spolupracuje se společností Foxconn. Všechny komponenty nicméně pochází z Číny, odkud také budou dovezeny. Do budoucna pak ještě tato čínská společnost počítá s rozšířením výroby o různé doplňky k zařízením.

Indická vláda oslovila celou řadu významných výrobců. Hovoří se o tom, že by se do stejného programu mohly zapojit společnosti jako je Sony, HTC nebo Samsung. Místní vláda pak podepsala dohodu se společností Huawei. Tato dohoda by měla napomoci výrobě a prodeji telefonů na indickém trhu. Dále se indické vládě podařilo uzavřít 5letou dohodu se společností Foxconn, která by měla zemi přinést investice ve výši 5 miliard dolarů.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat