Alcatel Smartbook – trochu jiné pojetí spojení notebooku a smartphonu #MWC2014

Alcatel Smartbook – trochu jiné pojetí spojení notebooku a smartphonu #MWC2014
2014-02-25T09:50:51+02:00
• 25. 2. 2014

Alcatel představil své tři mobilní telefony, které se řadí do nižší střední třídy. Také však ukázal nový koncept, který představuje nové zařízení, které se od všech liší. Asi víte, jak funguje Padfone od Asusu. Představte si, že něco velmi podobného, ale ne stejného, právě představil Alcatel pod jménem Smartbook.

SONY DSC SONY DSC

Na rozdíl od Padfonu, kde má mobil na tabletu „dok“, zde se vše děje bezdrátově na větší vzdálenost. Telefon se připojí pomocí bluetooth a poté přenese svůj obraz na větší displej Smartbooku. V budoucnu by se mělo přenášení obrazovky trochu lišit a v podstatě by se mělo jednat o dva samostatné displeje, které reagují nezávisle na sobě. Zařízení je celé vyrobené z hliníku a vzhledově trochu připomíná Macbook Air od firmy Apple.

SONY DSC SONY DSC

Alcatel Smartbook má 11″ IPS nedotykový displej s FullHD rozlišením. Dále je zde klávesnice a pod ní malý touchpad, který je vyroben ze skla a zvládá více prstů naráz. Z toho můžeme vyvodit, že touchpad bude zvládat gesta, pomocí kterých se ovládání zrychlí a zjednoduší. V hliníkovém těle najdeme už jen baterii, která má vydržet celodenní používání. Zde se jedná o baterii o velikosti mezi 5000 až 6000 mAh. Samozřejmě můžeme počítat s výstupem hlasitých reproduktorů, s mikrofonem a s bluetooth v nejnovější verzi.

SONY DSC SONY DSC

Alcatel dále říká, že tohle zařízení je zatím pouze prototyp a takhle by měl nějak Smartbook v budoucnu vypadat. Mně osobně by se líbila klidně i dražší varianta s dotykovým displejem a také například s web kamerou. Snad se dočkáme i tohoto malého vylepšení, které by však zvýšilo cenovku.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat