WhatsApp přidá hlasové funkce #MWC2014

WhatsApp přidá hlasové funkce #MWC2014
2014-02-25T07:55:50+02:00
• 25. 2. 2014

V minulém týdnu koupil Facebook WhatsApp. O celé této události jsme vás samozřejmě informovali. Včera vystoupil CEO společnosti WhatsApp, Jan Koum, na konferenci MWC a oznámil zajímavé novinky.

Asi nejdůležitější informací, kterou Koum sdělil, bylo, že WhatsApp se dočká podpory hlasových funkcí. Firma tak bude chtít konkurovat aplikacím jako KakaoTalk, Line, BBM a dalším, které hlasové služby již podporují. Společnost KakaoTalk se také pochlubila, že její aplikaci používá již přes 130 milionů uživatelů. Zejména se pyšní trhem v Koreji, kde zaznamenala 55 milionů uživatelů. WhatsApp slovy Kouma hodlá uspět na všech trzích, včetně Koreje.

photo-5

Hlasových funkcí bychom se měli dočkat někdy během druhého čtvrtletí tohoto roku. První se hodlají zaměřit na zařízení s Androidem a iOS. I ostatní uživatelé však nezůstanou opomenuti. Služby by pak později měly být dostupné i pro některé telefony od BlackBerry a Nokie. Kromě novinek týkajících se samotné aplikace jsme se dočkali i zajímavých statistik.

Aplikaci WhatsApp  používá 465 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Každý den pak aplikaci využije zhruba 330 milionů osob. Zajímavá je statistika z minulého týdne, kdy se lidé dozvěděli o koupi společnosti Facebookem. Po uvolnění této zprávy došlo k nárůstu 15 milionů uživatelů. WhatsApp dále hodlá spolupracovat i s operátory. Byla uzavřena dohoda s německým operátorem E-Plus, který bude nabízet speciální tarify.

whatsapp

Jan Koum na závěr svého vystoupení opět potvrdil svá slova z minulého týdne, že se v blízké době nedočkáme žádných radikálních změn. Bude tedy ještě zajímavé sledovat, jak Facebook se společností naloží. Jedno je však jisté. O WhatsApp ještě hodně uslyšíme.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat