Google chce vypálit rybník konkurenci. Zatím mu to jde komentář

Google chce vypálit rybník konkurenci. Zatím mu to jde [komentář]
2013-10-19T11:45:21+02:00
• 19. 10. 2013
3

V posledních týdnech se toho hodně událo. Apple ukázal finální verzi iOS 7 a také stihl oznámit další konferenci. Microsoft mu jde v patách a uvedení Windows Phone 8 GDR3 má taktéž své datum. A co dělá Google? Jen na sebe strhává pozornost.

gapple

Začněme oznámením konference, kdy byl představen iPhone 5S a také finální iOS7. Pozvánky se dostaly do světových médií 3. 9. a postupně se během několika dnů šířily. Den po oznámení konference uniká důkaz o existenci Nexusu 5. Jedná se o video, které se objevilo na oficiálním kanálu Googlu a hned nato mizí.

10. září pak Apple slavnostně představuje nový iPhone a iOS7. Finální verzi systému mohou uživatelé stahovat od 18. září. Den před jejím uveřejněním se na internet dostalo první video, jehož hlavním aktérem je dosud nepředstavený Nexus 5. Jedná se sice o pár sekund, ale i tak neuveřejněné zařízení strhává na sebe pozornost celého internetu.

Pokud věříte na náhody, stále máte vysvětlení pro data úniků. V opačném případě už můžete začít tušit, jaké je poselství tohoto článku. Posuňme se o pár týdnů dál. Počátkem října na internet uniká servisní manuál k Nexusu 5 a 11. října první snímky nepředstavených iPadů a také Androidu 4.4. Den nato pak zase sedmiminutové video, kde vidíme Android 4.4 běžící na již zmíněném Nexusu.

Apple následně oznamuje další konferenci, která se bude konat 22. října (toto úterý). Ve stejné době uniká easter egg z Androidu 4.4. A pokud se přesunu do současnosti, tak můžu říci, že známe i oficiální render Nexusu 5, informace o ceně a barevných variantách.

A to není vše. Nesmíme zapomenout na rozruch, který způsobuje Nestlé (Google ?) na sociálních sítích. Pod účtem Kit Katu jsou publikovány obrázky, které jsou přinejmenším podezřelé.  Někteří z nich rovnou dedukují datum představení, kdy nejvěrohodnější variantou je 28. říjen. Jiní v nich vidí odpočet, který by měl končit 21. října. Tedy den před uvedením nových iPadů a dva dny před konferencí Microsoftu.

Chce Google snad na sebe opět strhnout pozornost a 21. 10. nám oznámí datum představení Nexusu 5?

Zároveň jsem si teď jistý, že všechny tyto „úniky“ jsou jen řízenou záležitostí. Z obchodního hlediska to je neplacená reklama. Reklama která je na titulních stránkách většiny zpravodajských webů posledních 30 dní. Navíc kdykoliv Apple něco oznámil, objevily se na internetu novinky ohledně googlích produktů.

Věřím, že Googlu je úplně jedno, že už dávno víme, co představí, kolik to bude stát a kdy to bude dostupné. Chtějí jen porazit konkurenci. A jak to udělat jednoduše? Stačí zajistit, aby o vás a vašich produktech psali více.

Kompletní informace o produktech, které byly zde zmíněny, najdete v jednotlivých článcích:

Pokud se nemýlím, nadcházející týden bude ještě hodně zajímavý. Vítěz bitvy může být jen jeden.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Že kdysi měli všichni plno řečí, jak je MS monopol a když Google je ještě větší monopol, co analyzuje a poskytuje i soukromá data vládním agentůrám, tak to nikoho netankuje a ještě se m u tleská. To je fakt ujetý.

Honza Kopecký

19. 10. 2013, 20:31

Souhlasím. V poslední době Google tuto strategii docela prosazuje. Někdo něco představí, ale celý svět mluví jen o drobném úniku z Googlu. Fascinující.

:D …hezké..to se mi líbí..:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat