Nvidia ztrácí, musí počkat na Tegru 4i

Nvidia ztrácí, musí počkat na Tegru 4i
2013-07-05T10:10:10+02:00
• 5. 7. 2013
1

Nvidia se na začátku tohoto roku pochlubila novou generací Tegry 4, která se opět snažila ohromit specifikacemi a hlavně výkonem. Samozřejmě došlo na srovnávání, kde se jasně projevil nebývalý výkon a hlavně úžasné efekty ve hrách. V tuto chvíli se připravují a dokonce již jsou první hry, které využívají výbavu Tegry 4 naplno.

Tegra-4-Chip-Shot-Low-Resolution

Pokud se ale dnes po 6 měsících podíváme na současný trh s tablety, tak najdeme poměrně málo modelů, které se mohou chlubit nejnovější SoC od Nvidie. V podstatě se nachází jen ve velmi drahých tabletech, přičemž se objevují i atypická využití. Zatím si tedy můžete zakoupit třeba novinky od Toshiby, HP – SlateBook x2Slate 21 AIO nebo od Asusu. Nesmím zapomenout ani na herní konzoli Nvidia Shield. Možná by se našlo ještě několik tabletů, ale s jejich dostupností to bude složité.

nvidia_project_shield-open-right_v2_verge_super_wide

V podstatě se dá říci, že se jedná o minoritní SoC, který se neobjevuje tak často, jak by si společnost představovala. Hlavním důvodem je samozřejmě cena, která je podstatně vyšší v porovnání s konkurencí. Dle webu DigiTimes výrobci dávají přednost levnějším variantám od Mediateku a Qualcommu, přičemž se do tabletů dostávají i procesory od Intelu, který neustále posiluje svou pozici. Navíc sama Nvidia uvádí, že Tegra 4 je určena do střední a vyšší kategorie, ale s ohledem na současný trh se nejedná o dobrou cestu. Zákazníci stále dávají přednost levnějším tabletům, které nabídnou lepší poměr cena/výkon.

tegra-4i-chip-shot

Dodavatelé součástek a výrobci v tichosti čekají na uvedení levnější varianty Tegry 4i, která nenabízí takový výkon jako Tegra 4, ale je podstatně levnější. U ní se sází na nižší a střední kategorii zařízení. Pokud tedy Nvidia neuspíší uvedení této modernizované Tegry 3 s LTE, tak se může potýkat s celkem velkým problémem. Navíc ve vyšších kategoriích se začíná prosazovat i novější Snapdragon 800, který se může rovnat Tegře 4 – v některých testech dokonce převyšuje.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Igor Ďurček

5. 7. 2013, 14:03

NVidia mi v poslednom case pripomina HTC….privela kecou ziadne ciny… :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat