Google Glass neumožní rozpoznávání obličejů

Google Glass neumožní rozpoznávání obličejů
2013-06-03T08:30:46+02:00
• 3. 6. 2013

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že společnost Lambda Labs uvolnila API pro vývojáře, které má umožnit rozpoznávání obličejů u brýlí Google Glass. Někteří naši čtenáři vtipkovali o tom, že již nebudou zapomínat jména lidí. Samozřejmě je tu ale obrovský dopad na soukromí a mnozí se právem mohli obávat, že by mohli být takto jednoznačně detekováni. Ve spojením s GPS by bylo navíc jednoznačně zaznamenáno, kde jste se v danou chvíli pohybovali.

nexusae0_labs_thumb

Google si uvědomuje tento problém s ochranou osobnosti a na oficiální stránce projektu Google Glass na sociální síti Google Plus bylo jednoznačně řečeno, že tato funkcionalita nikdy nebude v brýlích Google Glass. Aspoň ne v následujících letech. Google si v tomto případě dává větší pozor a samotné podmínky používání těchto brýlí doslova zakazují využívání k rozpoznávání obličejů.

Ovšem je otázka, jestli tyto podmínky budou někoho zajímat. Komunita vývojářů je zatím malá, ale s rozšířením brýlí se bude zvětšovat. Již nyní dochází k experimentům se systémem v Google Glass –  modifikace nebo i nahrazení některých softwarových komponent  a aplikací. Navíc sám Google na své konferenci I/O 2013 ukazoval, jak udělat v systému root nebo jak nahradit standardní launcher. Z toho vyplývá, že oficiálně brýle nebudou podporovat rozpoznávání obličejů, ale nikdo nezabrání komunitě, aby tento systém nebyl nakonec obsažen v Google Glass.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat