Lambda Labs uvolňuje API pro Google Glass umožňující rozpoznávání obličeje

Lambda Labs uvolňuje API pro Google Glass umožňující rozpoznávání obličeje
2013-05-31T09:11:09+02:00
• 31. 5. 2013

Představte si, že půjdete po ulici  a  budete schopni skrze brýle Google rozpoznat obličej někoho, koho jste již někdy viděli, a to díky speciální funkci rozpoznávání obličeje a následnému propojení tváře s dalšími zdrojovými daty. Byl by tak konec situacím, kdy jste se někdy s někým seznámili, ale po čase jste zapomněli jeho jméno a nemohli si na dotyčného vzpomenout. Brýle by vše obstaraly za vás a díky propojení s databází by vám umožnily dotyčnou osobu okamžitě rozpoznat.

nexusae0_labs_thumb

Společnost Lambda Labs již nějaký čas testuje tuto možnost a vydává API, která by měl být k dispozici snad již tento týden. API by měla umožnit vývojářům třetích stran zakomponovat funkci do svých aplikací. V současné době funkci testuje zhruba tisícovka vývojářů. Bohužel však nelze tuto funkci používat v reálném čase, jelikož Google Mirror API neumožňuje živé streamování dat z fotoaparátu na vzdálený server. V současné době umí technologie rozpoznávat obličeje, pro které má dostatek zdrojových dat, převážně se jedná o známé osobnosti. Do budoucna lze očekávat, že rozpoznávání bude probíhat na základě ukládání tváří a dat jim přiřazovaných. Ani společnost Lambda Labs ani Google nebudou poskytovat žádné údaje pro identifikaci osob.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat