Android – Blíží se synchronizace dat z her a aplikací aktualizováno

Android – Blíží se synchronizace dat z her a aplikací [aktualizováno]
2013-05-15T09:16:01+02:00
• 15. 5. 2013
1

Aktualizováno 15.5.

V tuto chvíli se nové synchronizační adaptéry objevují oficiálně. U příspěvku na naší Google Plus stránce reportují čtenáři, že se nové možnosti objevují na nejrůznějších smartphonech.

2013-05-15 08.01.40

Původní článek

V neděli jsme vás informovali o kompletně nové službě od Googlu, kterou je Google Play Games. Ačkoliv musíme počkat na její oficiální představení, tak se již mnozí těší hlavně na možnost ukládání svých výkonů ve hrách do cloudu. Díky tomu již nebudete muset řešit ztracené výsledky při přechodu na jiné zařízení nebo při návratu do továrního nastavení. Vše bude uloženo na internetu a synchronizováno s vaším Google účtem. Web AndroidPolice získal tyto informace na základě rozboru aplikace Google Play Services, která byla následně ještě studována.

Google Play Services

Nyní poskytli další svá zjištění, která odhalují novinky v možnostech synchronizace. Konkrétně zde našli čtyři položky, díky kterým nepřijdete o svá data při přechodu třeba na jiné zařízení. Konkrétně se jedná o možnost synchronizace dat z aplikací, dat z her, informací o lidech a vaši lokaci (polohu). V tuto chvíli je důvod existence poslední položky poněkud neznámý a je otázkou, jak to využijí vývojáři aplikací.

Synchronizace informací o lidech bude zřejmě nějakým způsobem závislá na sociální síti Google Plus. Možná se jedná jen o přesun přímo z Google+ aplikace do nastavení, ale zatím si nejsme zcela jisti. Zálohy z her do cloudu jsou již známy z původního článku a tudíž zde není potřeba nic dále rozvádět. V krátkosti řečeno, nepřijdete o své nahrané výsledky, jelikož budou synchronizovány s vaším účtem na internet. Díky tomu se již nebudete muset starat o přenášení dat. Ovšem je zde nutnost podpory ze strany vývojářů.

nexusae0_wm_2013-05-10-20.52.02-copy_thumb nexusae0_wm_2013-05-11-16.16_thumb

Poslední položkou je synchronizace dat z aplikací. Jakmile se nová verze Google Play Services dostane do vašeho zařízení, budete si moci nechat zálohovat i data z aplikací. Zřejmě zde bude možnost, abyste měli stejná data na všech zařízeních, která používáte. Jedná se o novinku z pozice nastavení, kde přibude záložka „App Data“. Ovšem již v tuto chvíli mohou vývojáři využívat pro ukládání dat váš Google Drive. Díky tomuto nastavení budete mít možnost tuto synchronizaci zapnout nebo vypnout. Nyní si musíme počkat, až Google spustí aktualizaci a uvolní tyto novinky.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Navratil

15. 5. 2013, 9:09

V nastaveni jiz tato moznost je, objevilo se mi to tam dnes rano, jak v tabletu (v.4.1.2) tak v telefonu (v.4.1.1 Miui 3.5.3)

http://img839.imageshack.us/img839/9012/1368601482picsay1368601.jpg

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat