Google Play Games – Nové herní centrum pro Android se odhaluje

Google Play Games – Nové herní centrum pro Android se odhaluje
2013-05-15T07:14:14+02:00
• 12. 5. 2013
3

Pokud na svých chytrých zařízeních s Androidem rádi hrajete hry, možná jste už slyšeli o aplikaci Game Center, která je k dispozici pouze pro operační systém iOS od Applu. Tato aplikace zastává funkci hráčské sociální sítě, ve které se zaznamenávají veškeré vaše herní výsledky, od nejvyššího počtu dosažených bodů až po posbírané trofeje. Mnoho hráčů na platformě Android tuto možnost svým protějškům s iOS závidělo, vypadá to ale, že se konečně dočkali.

O herním centru pro Android se už spekulovalo dříve, nyní však začínají na povrch vyplouvat první skutečné důkazy. Několika málo uživatelům systému Android se aktualizovala služba Google Play Services, která s novou verzí 3.1.36 přináší novou aplikaci Play Games, po jejímž spuštění se ale zobrazí pouze možnosti nastavení.

nexusae0_wm_2013-05-11-15.04.02_thumb nexusae0_wm_2013-05-11-15.05.15_thumb

V nastavení je možné zvolit si svůj Google účet, zapnout herní notifikace, nastavit si seznam přátel, od kterých budete chtít přijímat pozvánky do her a jako poslední se nachází seznam her, které vás nebudou moci upozorňovat notifikacemi. Vypadá to, že herní pozvánky bude možné posílat jen pomocí Google+, je zde možnost vybrat si, od kterých kruhů je budete chtít dostávat. Redaktorům z webu Android Police se také podařilo zjistit, že se v systému objevilo plno nových procesů, které ale zatím nejdou spustit. Podle jejich pojmenování se dá ale snadno vyvodit, že budou zajišťovat příjem pozvánek a zaznamenávat žebříčky a nasbírané trofeje.

nexusae0_wm_2013-05-11-15.05.27_thumb nexusae0_wm_2013-05-11-15.03.37_thumb

Ze zdrojových kódů se také podařilo zjistit, že zde také přibude tolik žádaná synchronizace uložených pozic s Google účtem. Bude tak zřejmě možné hrát na vícero zařízeních, aniž by bylo třeba začít hru od znova.

Pokud rádi hrajte hry ve více lidech, určitě vás také potěší, že se zde bude nacházet možnost automaticky zvolit svého protivníka a začít tak ihned hrát. Pokud ale neradi hrajete s cizími lidmi, zcela jistě si budete moci vybrat svého protivníka ze seznamu přátel.

A teď něco pro hráče, co se rádi předvádí před přáteli svými dosaženými  herními výsledky a posbíranými trofejemi. Je jisté, že nové herní centrum bude obsahovat systém bodování a žebříčků, ale také trofeje. Naskytne se tak možnost sdílet své nejlepší dosažené výsledky se svými přáteli na sociálních sítích. Samotné trofeje a systém bodování kromě záznamů ve zdrojových kódech prozradilo také několik obrázků.

nexusae0_bg_play_games_toast.9_thumb nexusae0_ic_achievement_unlocked_holo_light_thumb

nexusae0_ic_leaderboard_holo_light_thumb nexusae0_ic_medal_01_thumb nexusae0_ic_medal_02_thumb nexusae0_ic_medal_03_thumb nexusae0_ic_medal_04_thumb nexusae0_ic_medal_05_thumb

Je docela pravděpodobné, že Google tuto novou herní aplikaci představí již na konferenci Google I/O, která se bude konat za pouhé 3 dny. Poté bychom se mohli dočkat výrazně lepšího zážitku z hraní her na svých přenosných zařízeních.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Čeněk Štrichel

12. 5. 2013, 22:00

Parada, snad bude snadna i integrace do her :)

Tak tohle vypadá hooodně dobře! Rozhodně chválím, pokud to bude opravdu vypadat tak, jak popisujete. Obrovským plusem je ukládání pozice do cloudu, to je super!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat