Snapdragon 400 a 200 získávají konkrétnější specifikace

Snapdragon 400 a 200 získávají konkrétnější specifikace
2013-02-22T08:40:21+02:00
• 21. 2. 2013

Na začátku tohoto roku jsme se mohli podívat na první specifikace nové rodiny procesorů od společnosti Qualcomm. Jednalo se o modely Snapdragon 800 a 600, přičemž jsme mohli jen odhadovat, kdy se objeví první modely s výkonnějšími procesory. Již nyní se na trh pomalu dostávají první smartphony, které jsou vybaveny modelem 600. Tento typ najdete u LG Optimus G Pro a nově i HTC One. Nyní se Qualcomm pochlubil zbývajícími  typy 400 a 200.

qualcomm-snapdragon

Již podle číselného značení vám může být jasné, že se bude jednat o daleko slabší procesory. Snapdragon 400 je určen pro střední třídu smartphonů, ale zajímavostí je, že se zde budou nacházet dvě varianty. U první najdete dvě jádra Krait s taktem 1.7 GHz s technologií aSMP (Aysnchronous Symmetric Multiprocessing), díky čemuž by mohl vzrůst výkon a snížit se spotřeba energie. Druhý typ pak bude osazen čtyřmi jádry Cortex A7 s taktovací frekvencí 1.4 GHz, díky čemuž by se měl osazovat do levnějších mobilů.

Screen Shot 2013-01-07 at 9.52.05 PM_575px

Jedná se o jediné dvě rozdílné specifikace u Snapdragonu 400. Jinak zde budeme moci nalézt grafiku Adreno 305, což by mělo zaručit dostatek výkonu pro hry a náročnější aplikace. Nechybí podpora foťáků až do velikosti 13.5 MPx, vylepšené audio, nebo přehrávání a natáčení videí v 1080p. Navíc se můžete těšit na podporu novinky Miracast, díky čemuž budete moci streamovat obsah do televizí, které musí podporovat tento standard. V oblasti konektivity očekávejte 42Mbps HSPA+, W+G CDMA a TDSCDMA.

Nejnižší model Snapdragon 200 pak najdete u těch nejlevnějších mobilů, které se nebudou moci chlubit výkonem. V základu ale budou k dispozici dvě jádra Cortex A5 s taktovací frekvencí 1.4 GHz. Tentokrát zde najdete podporu přehrávání HD videí, s čímž bude možná souviset i schopnost pořizovat video v HD. U těchto smartphonů najdete foťák maximálně s 8 MPx. Výkon pro hry bude zajišťovat Adreno 203, ale nepočítejte s dostatečným výkonem pro nejnáročnější hry.

Nyní máme celou novou rodinu Snapdragonů na světě, ale prozatím nebyl nikde viděn model 800, který je určen pro top modely. Bohužel se nevyskytl u výše zmíněných modelů. Budeme si muset počkat na pravý výkon, ale kdy tomu bude, zatím nevíme.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat