LG Optimus G Pro není nejvýkonnější

LG Optimus G Pro není nejvýkonnější
2013-02-18T07:24:26+02:00
• 18. 2. 2013

Již nějakou dobu se prodává smartphone LG Optimus G, který se na nějaký čas stal top modelem u této korejské společnosti. Dokonce se nabízí v upravené verzi jako Nexus 4, ale dnes zde máme nástupce, který již zapadne svými parametry do kategorie mobilů s Full HD displeji. Jedná se o Optimus G Pro a v první řadě nabídne jemné rozlišení displeje, který dosahuje na úhlopříčku 5,5 palce. V této srovnávací kategorii je na tom konkurence lépe, jelikož při stejném rozlišení se objevují modely s 5palcovými displeji.

CSC_0073_verge_super_wide

Samozřejmě se celkové vylepšení netýkalo jen displeje. Tento model je prvním na světě, který již není vybaven starší generací Snapdragonů S4 Pro. Nyní zde nově najdeme čtyřjádrový procesor Snapdragon 600 s taktovací frekvencí 1.7 GHz (Krait 300). Právě tyto SoC byly představeny na letošním veletrhu CES v Las Vegas a nikdo netušil, že se taky brzy dostanou do smartphonů.

Bohužel z dostupných informací můžeme vyčíst, že se zde použila pouze vylepšená verze S4 Pro. Série 600 je hlavně určena pro střední třídu, což je poněkud zvláštní, jelikož Optimus G Pro bude spíše zapadat do nejvyšší kategorie. Pravděpodobně se letos objeví jiný model, který již bude mít SoC Snapdragon 800, který dosahuje vyššího výkonu a je určen pro top modely.

CSC_0067_verge_super_wideCSC_0063_verge_super_wide

Ostatní specifikace jsou již základem v této kategorii, ale můžeme si je připomenout. Optimus G Pro disponuje Adreno 320 GPU, 2 GB RAM, interním úložištěm 32 GB, 13MPx zadní kameru, baterii o kapacitě 3140 mAh, slot na microSDXC karty a podporu LTE. Vše se podařilo v městnat do těla o tloušťce 9.4 mm. S největší pravděpodobností se tento model objeví na evropském trhu během druhého čtvrtletí.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat