HTC One: Nová vlajková loď přichází souhrnný článek

HTC One: Nová vlajková loď přichází [souhrnný článek]
2013-02-21T06:24:40+02:00
• 19. 2. 2013
1

HTC přichystalo tiskovou konferenci, kde představuje svou novou vlajkovou loď s označením One. Nový model by měl společnosti pomoci s růstovou strategií a pokračovat tak ve stoupající prodejní tendenci, kterou HTC zahájilo na podzim minulého roku s pomocí nových modelů se systémem Windows Phone. Nyní je tedy na řadě Android. S čím HTC přichází a jak bude chtít model One zaujmout zákazníky?

One

Podobu telefonu jsme poznali již před zahájením konference. Nyní je tedy potvrzena a kromě toho známe i konkrétní parametry. Jak již bylo avizováno předem, HTC chce zabojovat výkonem i novým fotoaparátem. Telefon přichází s novým designem, který částečně vychází z předchozích zařízení, ale nevyhne se ani srovnání s BB Z10 nebo iPhonem 5. Celé tělo je kovové a konstrukce by měla být velice pevná. Otvory reproduktorů jsou frézované.

  • Displej: 4,7″; Super LCD 3; rozlišení 1080p; 468ppi; Gorilla Glass 2
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 600; 4 jádra; 1,7 GHz
  • Grafický čip: Adreno 320
  • RAM: 2 GB
  • ROM: 32 / 64 GB (podpora SD karet chybí)
  • Baterie: 2300 mAh
  • Fotoaparát: UltraPixel camera; 8 MPx; OIS (optická stabilizace obrazu);  f/2.0; video: 1080p; 60 fps
  • Přední fotoaparát: 2,1 MPx (se schopností nahrávat fullHD video a širokoúhlým záznamem jako u 8X)
  • Rozměry: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
  • Hmotnost: 143 g

HTC zachovává i další přidanou hodnotu v podobě Beats Audio. Funkce BoomSound sdružuje možnosti Beats Audio a přítomnost dvou stereo reproduktorů na přední straně přístroje. Ty by měly dosahovat hlasitosti až 93 dB. Pro nahrávání videa jsou pak určeny 2 mikrofony. S tím souvisí i HTC SenseVoice. Tato funkce by měla zajistit kvalitní odrušení okolního hluku při telefonování. Nejedná se o nic, co bychom neznali, ale podle HTC by se mělo jednat o značně vylepšenou funkcionalitu.

HTC-ProductDetail-Overview-black-small

Několikrát zmiňovaný fotoaparát by měl konečně dohnat a v nejlepším případě samozřejmě předehnat konkurenci. HTC se rozhodlo, že velký počet megapixelů není ten správný směr a místo toho zvětšilo plochu čipu. Ten se tak dočkal větší světelné citlivosti a výsledné fotografie by měly být výrazně lepší i za horších světelných podmínek. Nárůst citlivosti oproti konkurenci by měl být až o 300 % na každém pixelu. Rozlišení fotoaparátu činí 8 MPx, avšak HTC u čipu omezilo maximální možné rolišení výsledných fotografií na 4 MPx.  Přidána byla optická stabilizace založená na gyroskopu, která je dostupná jak pro přední, tak zadní kameru. Nechybí ani funkce HDR.

Po stránce softwaru získal fotoaparát novou funkci HTC Zoe. Ta umožňuje pracovat se snímky po jejich pořízení (např. skládání snímků) i během focení. Budete také moci vytvořit jakási krátká videa či shluky snímků, které jsou obdobou gif animací, které jsou v poslední dobou velice populární na webu. Kromě toho umí Zoe i mazat nechtěné osoby či objekty ve vašich fotkách.

HTC-ProductDetail-Hero-slide-03 HTC-ProductDetail-Hero-slide-04  HTC-ProductDetail-Overview-Container1-02-bg HTC-ProductDetail-Overview-Container3-01pre-bg

HTC Sense 5.0

HTC představuje kromě nového telefonu i novou verzi svého prostředí Sense 5.0 s novými funkcemi. BlinkFeed je nová funkce HTC Sense, která by měla uživateli pomoci s přístupem k nejnovějšímu obsahu, která je slučován ze sociálních sítí, zpravodajství a dalších zdrojů, které uživatele zajímají. HTC také v souvislosti s tím oznámilo spolupráci s AOL, která by měla dodávat značnou část obsahu.

htc-onesilver3v ko

 

Jednou ze zajímavých funkcí by měla být i Sense TV. HTC One má zřejmě integrovaný IR vysílač (spekuluje se o tom, že je integrován do vrchního zamykacího/vypínacího tlačítka) a nahradil by tak vaše dálkové ovladače k televizi, set-top-boxu, či multimediálního centra. Aplikace v telefonu by vše měla propojit s televizním programem a dalšími informacemi. Jak to ale vše bude fungovat a na jaké technologii je to založeno zatím nevíme. Až budou dostupné další informace, budeme vás o této i dalších funkcích blíže informovat.

Možná si říkáte, kde na telefonu se nachází tlačítko pro vstup do multitaskingu. Z různých průzkumů HTC údajně vyplynulo, že většina uživatelů toto tlačítko nevyužívá a proto bude nahrazeno dvojitým kliknutím na tlačítko „domů“. Google Now je pak dostupný pod dlouhým stiskem stejného tlačítka. Posouzení toho, do jaké míry je toto řešení správné, necháme na vás.

oper

Zahájení prodeje HTC naplánovalo na 80 trzích a u více jak 185 operátorů po celém světě. Telefonu se v obchodech dočkáme v březnu, ale předobjednávky jsou příjímány již dnes. V Británii bude zřejmě možné v omezené míře zakoupit telefon již nyní. K dispozici je černá a stříbrná barevná varianta. Z českých operátorů zatím dostupnost přímo potvrdil pouze Vodafone.

I podle projevů představitelů HTC společnost věří, že se model One stává nejlepším telefonem na současné „Androidí“ scéně. Parametry, informacemi o fotoaparátu, zpracováním a dalšími vlastnostmi by na to určitě mohl mít. Co na něj říkáte vy? Představuje současnou špičku mezi smartphony?

Děkujeme našemu fanouškovi Luboši Moulemu, který nám umožnil přístup k živému přenosu z dnešní keynote.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Opět super úžasný telefon od HTC už se těším až ho vyzkouším ale za one x měnit asi nebudu a doufám že dostane new sense je uzasne. Widgety jako win8 lehký a jednoduchý jako iOs a prispusobovatelny jako Android. Chci na one X co nejdříve.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat