Motorola X jako projekt X Phone – očekávané specifikace

Motorola X jako projekt X Phone – očekávané specifikace
2013-02-04T07:48:58+02:00
• 4. 2. 2013
1

Na konci minulého roku jsme vám přinesli informace o novém projektu nesoucí název X Phone, který by měl být společnou prací společností Google a Motorola. Dle dostupných informací tušíme, že se na tomto novém mobilu začalo pracovat hned od začátku odkoupení mobilního výrobce, ale prozatím jsme se nedostali ani k nejmenším náznakům o tom, jak by měl být daný mobil vybaven.

Prozatím se mluví o tom, že celý projekt je zaměřen na to, aby dokázal konkurovat a obstát v boji s těžkou konkurencí v podobě iPhonu nebo top modelů od Samsungu. Nyní zde máme první zmínky o samotném mobilu, který dostal druhý název v podobě Motorola X. Začneme od základu, čímž je samozřejmě baterie. Motorola je známa svou řadou mobilů Razr, která se vyznačuje většími kapacitami baterií, což je z pohledu zákazníka vždy vítaným parametrem. Zde se zdroje zmiňují o hodnotách převyšující 3000 mAh. Jedná se sice o pěkné číslo, ale již není tak neobvyklé, jako tomu bylo dříve. Příkladem mohou být některé nové modely od společnosti Lenovo, které dosahují na vyšší kapacitu. Zde by se dalo uvažovat i o variantě, že by nový smartphone mohl pokořit hranici 4000 mAh.

xphone

Dalším parametrem, který se zmiňuje ve zdrojích, je velikost interního úložiště, která má dosahovat na hodnotu 128 GB. Nedávno se podobná velikost objevila přímo u nového iPadu od Applu, ale prozatím nebyl viděn mobil, který by přesáhl 64 GB. Pokud se podíváme na současné modely z řady Nexus, tak zde ani nenajdeme mobil, který by přesáhl 16 GB. Jednalo by se o pořádný skok a z pohledu strategie Googlu, který má X Phone pod taktovkou, se nedá mluvit o tom, že by zrovna u tohoto modelu překračoval zažité parametry. Zřejmě interní úložiště dosáhne na 32 GB, přičemž by se zde mohla vyskytnout podpora microSD karet, ale ani u nich se nejedná o běžnou věc, pokud se stále budeme držet řady Nexus.

Zbývají poslední dva parametry, které jsou zmiňovány ve spekulacích. Jedním z nich je samotný displej, který by nemusel dosahovat na hodnotu 5 palců. Mluví se o úhlopříčce 4,8 palce, přičemž by se zde mohla objevit technologie Edge-To-Edge, která eliminuje silnější rámečky kolem displeje. Prozatím je těžké tvrdit, s jakým rozlišením přijde Motorola X, ale asi se zde sáhne po Full HD, aby se kompletně vyrovnal konkurenci. Další parametr se týká samotného foťáku. U novinky by se mohl objevit senzor Exmor RS od Sony. Tento výrobce například dodal senzor pro současný Nexus 4. Zde by se mohlo jednat o pravdivou informaci, jelikož se Google více méně zaměřuje na kvalitnější focení, přičemž dost často experimentuje s aplikacemi. Nedávno jsme také uveřejnili patent Googlu, který nasvědčuje zaměření na lepší fotografie.

nexusae0_testwhite

Veškeré informace nasvědčují tomu, že by se smartphone Motorola X mohl objevit na akci Google I/O a to konkrétně 15. května spolu s novým Nexusem 7 s Full HD displejem. Zřejmě se ještě objeví spekulace, které budou uvádět nejrůznější parametry, a některé spíše budou pocházet z přání zákazníků. Prozatím nevíme, jestli dojde k představení nějakého společného produktu od Googoroly, ale můžeme si být jisti, že se něco chystá.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kragork Krag

4. 2. 2013, 18:01

Jistě bude ještě úžasnější.
Toto I/O bude mít co dělat, pokud chce trumfnout to předchozí, ale pokud opravdu představí levnější Nexus 7, další verzi Nexu 7 a tenhle X Phone, podařit se to může. Nějaké další Sergeyovo brýlové vystoupení bych si taky dal :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat