Správce hesel Google nově podporuje import hesel z CSV souboru v telefonu

Správce hesel Google nově podporuje import hesel z CSV souboru v telefonu
2024-04-02T09:40:02+02:00
• 2. 4. 2024

Zdroj: Gizmodo

Google se může pochlubit mnoha produkty, které usnadňují náš každodenní život a jedním znich je i nástroj Google Password Manager, který zjednodušuje správu více přihlašovacích údajů. Díky funkcím automatického ukládání a automatického vyplňování poskytuje snadný způsob přihlašování.

Správce hesel Google dostává novou funkci

Aby si Google udržel konkurenční výhodu oproti ostatním správcům hesel, neustále zvyšuje počet nových funkcí a nyní umožní importovat soubor s hesly ve formátu CSV přímo z úložiště telefonu. Přímý import souboru CSV může být užitečný, pokud máte v mobilních zařízeních různá přihlášení a chcete je mít v jiných telefonech nebo v počítači.

Nyní můžete importovat a exportovat soubor s hesly v CSV do Správce hesel Google přímo z telefonu. Odborník na aplikace Google, AssembleDebug, si všiml vývoje importu souboru z CSV již na začátku února. V té době společnost poskytovala pouze možnost hesla importovat a export měl být proveden pomocí prohlížeče.

IMG 20240329 234951 jpg 1080x2303x Screenshot 2024 03 29 23 51 55 28 f7aa348215f5d566f9e4ca860f474209 jpg 1080x2264x

Zdroj: Android Headlines

Správce hesel Google se službami Play ve verzi 24.12 nyní umožňuje obousměrnou extrakci. Společnost Google tuto funkci nejen zavedla, ale také vyladila a optimalizovala. Při exportu souboru CSV jsou automaticky přeskočeny duplicitní přihlašovací údaje.

Uživatelé systému Android mohou ke Správci hesel snadno přistupovat přes Nastavení mobilního telefonu > Google > Správa účtu Google > Zabezpečení > Správce hesel. Správce hesel je mezitím přístupný také v prohlížeči na adrese passwords.google.com.

Přestože nová funkce jistě usnadní přístup k heslům z mobilního telefonu, může také vyvolat vážné bezpečnostní problémy. Správce hesel Google bude před dalším postupem vyžadovat zadání hesla. Po exportu CSV však budou hesla viditelná pro každého, kdo má k souboru přístup. To zahrnuje i aplikace, které mají oprávnění k prohlížení a úpravám souborů v zařízení.

Proto musí být uživatelé při používání jakéhokoli správce hesel velmi obezřetní. S ohledem na bezpečnostní otázky je velmi důležité soubor CSV buď skrýt, nebo po použití odstranit.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat