Realme vydá novou řadu Power už 15. dubna

Realme vydá novou řadu Power už 15. dubna
2024-04-12T16:35:18+02:00
• 12. 4. 2024

Realme P1 | Zdroj: Gizmochina

Zbrusu novou mobilní větev má nachystanou společnost Realme, která první dva přírůstky oficiálně oznámí už v pondělí 15. dubna. V souvislosti s blížícím se termínem dochází k postupnému odhalování bližších informací kolem modelů nesoucí označení P1 a P1 Pro. Čínský producent by u těchto telefonů chtěl vytěžit maximum při poměru ceny a výbavy.

Zajímavý střed

Realme P1 s cenovkou po přepočtu do 4 200 Kč má disponovat AMOLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí, maximálním jasem 2 000 nitů či integrovanou čtečkou otisků prstů. Součástí hardwaru bude čipová sada Dimensity 7050 od MediaTeku. Záda obsadí hlavní 50MPx objektiv a baterie podporující 45W technologii nabíjení. Dále nesmíme vynechat ani certifikaci odolnosti IP54.

Varianta Pro by měla vycházet cca do 5 600 Kč a u displeje převezme vlastnosti od předchůdce. Ovšem ještě navíc obdrží zobrazovací technologii ProXDR nebo zakřivené boky. Uvnitř poběží čipset Snapdragon 6 gen 1 od Qualcommu a 5 000mAh článek baterie s 45W nabíjením. Případní majitelé se mimochodem dočkají vyšší certifikace odolnosti IP65.

Realme P1 Pro 900x586x

Realme P1 Pro | Zdroj: Gizmochina

Oba zástupci získají technologii Rainwater Touch, která na displeji dokáže rozpoznat vodu a ušetří uživatele od nechtěných dotyků. Do prodeje se dostanou dvě barevné varianty – červená (Phoenix Red), zelená (Peacock Green).

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat