Apple Watch X by mohly přijít s razantně vyšší výdrží baterie

Apple Watch X by mohly přijít s razantně vyšší výdrží baterie
2024-04-12T15:00:32+02:00
• 12. 4. 2024
1

Nové zprávy o příštím modelu chytrých hodinek Apple Watch X naznačují revoluční změny v oblasti displeje. Společnost Apple pravděpodobně plánuje využít technologii LTPO TFT pro snížení spotřeby energie obrazovky, což může mít významně pozitivní dopad na výdrž baterie a výkon hodinek.

Jubilejní verze Apple Watch se blíží

Technologie LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) je inovativní přístup k výrobě displejů OLED, který umožňuje efektivnější řízení energie. Jedna z hlavních výhod této technologie je možnost dynamického přizpůsobení obnovovací frekvence obrazovky podle aktuálního obsahu a potřeb uživatele. To znamená, že když se zobrazovaný obsah nemění, může být obnovovací frekvence snížena, což snižuje spotřebu energie a prodlužuje výdrž baterie.

Apple Watch Series 9 8 5998x3367x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekomanie.cz

Změna technologie displeje může také otevřít dveře pro další inovace v budoucích modelech Apple Watch i dalších produktech společnosti. Předpokládá se, že Apple může tuto technologii rozšířit i na iPhony, což by mohlo vést k vylepšené výdrži baterie a výkonu.

Zatímco se objevily zvěsti o možném použití panelu MicroLED, zdá se, že se společnost Apple zaměřuje na využití technologie LTPO TFT pro své budoucí produkty. Tato změna naznačuje, že se Apple snaží posunout hranice technologického inženýrství a zlepšit uživatelský zážitek. Budeme nadále sledovat, jak se tyto inovace promítnou do praxe a co přinesou uživatelům blížící se Apple Watch X.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jaroslav Hronek

14. 4. 2024, 19:13

Mně se nelíbí, že vypadají, jako ze střelnice.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat