Nová generace služby Najdi moje zařízení od Googlu se spustí během několika dnů aktualizováno

Nová generace služby Najdi moje zařízení od Googlu se spustí během několika dnů [aktualizováno]
2024-04-05T18:00:21+02:00
• 5. 4. 2024

Zdroj: Google

Aktualizováno 5. 4.

Co vypadalo spíše jako odhad, stává se realitou. Googlu začíná pomalinku spouštět novou generaci služby Najdi moje zařízení, přičemž oficiální start by mohl proběhnout během několika dnů. Někteří uživatelé již obdrželi e-mail, v kterém se dokonce píše, že spuštění bude z neděle na pondělí, tedy mezi 7. a 8. dubnem.

Jakmile dojde ke spuštění, tak většina mobilů se systémem Android bude tvořit jednu rozsáhlou zabezpečenou síť. Ta napomůže v hledání podporovaných produktů (nejen mobilů). Pakliže se bude nacházet poblíž nějakého Androidu s připojením k internetu, odešle se šifrovaná zpráva o poloze. Vše je dělané tak, aby nebylo možné zneužít tyto informace. Samozřejmě je možné vypnout toto používání, jak je ukázáno na obrázku níže.

find my device web settings 1 1008x2244x

Zdroj: 9to5google

Původní článek 3. 4.

Google nabízí službu Najdi moje zařízení již velmi dlouho, ale nevyrovnala se verzi od Applu, jelikož Google používá jen technologie dostupné na hledaném zařízení k přímé lokalizaci. Pokud jsou například hodinky mimo dosah mobilu a nemají přímé napojení na mobilní síť, jednoduše je nelokalizujete. Naopak u Applu jde využít jakékoliv zařízení poblíž k odeslání informací. Google ale minulý rok představil novou generaci.

Najdi moje zařízení od Googlu

Právě minulý rok se Google pochlubil přepracovanou službou Najdi moje zařízení, která pracuje na podobném principu jako ta od Applu. Všechny mobily s Androidem tak slouží pro lokalizaci. Ve výsledku to může znamenat, že nějaké zařízení poblíž vás odešle do vašeho mobilu signál, kde se nachází. Mobil tuto informaci převezme a pošle přes Googlu k majiteli. Vy se nedozvíte, že bylo vaše zařízení použito, ani nebude nějaký záznam.

ezgif 3 92d2144f24 500x281x

Zdroj: Google

Sice jsme očekávali, že se novinka objeví co nevidět, ale Google nechtěl nic uspěchat a čekal i na Apple. Právě ten měl zavést podporu pro detekci nevyžádaných trackerů, a to podle nových pravidel. Současně jsou zde další nároky. Nejnovější beta verze iOS 17.5 obsahuje náznaky, že se tak konečně stane a Google dostane zelenou k nastartování sítě, která bude větší než jakákoliv jiná podobná.

Je samozřejmě otázkou, kdy Google zavelí ke spuštění. Nejdříve se tak stane za měsíc, ale předpokládáme, že se novinka spíše spustí kolem letních měsíců a bude nasazována postupně.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat