Google představuje novou generaci služby Najdi moje zařízení, do hledání se zapojí všichni

Google představuje novou generaci služby Najdi moje zařízení, do hledání se zapojí všichni
2023-05-11T09:32:06+02:00
• 11. 5. 2023

Zdroj: Google

Google už dlouhou dobu nabízí službu Najdi moje zařízení (Find My Devices), ale samotné možnosti jsou dosti omezené, zejména v porovnání s konkurenčním řešením od Applu. Spekulovalo se, že by i Google mohl nabídnout značné rozšíření, ale až nyní jsme se dočkali představení nové generace, která je i vizuálně přepracovaná.

Všichni se zapojí do hledání

Zásadní nevýhodou současné služby je její omezenost, co se týče vzdálenosti. Pakliže hledané zařízení nemá přístup k internetu, jednoduše se ohlásí jen v případě, pokud jste v dosahu. Navíc tato služba mohla lokalizovat jen smartphony, tablety a chytré hodinky, kde jste měli účet. Nová verze, která přijde již toto léto, změní celou službu.

ezgif 3 92d2144f24 500x281x

Zdroj: Google

Kromě grafické proměny na mobilních telefonech, což se asi dotkne i webové verze, je největší novinkou zapojení všech mobilních telefonů do jedné hledací sítě. V podstatě obdoba řešení od Applu. Pokud si například budete chtít lokalizovat zařízení a není ve vašem dosahu, tak skrze tuto síť nejbližší mobilní telefon kohokoliv se systémem Android lokalizuje hledanou věc. Následně pošle informace o poloze do vašeho účtu. Díky tomu se celá síť značně rozšiřuje a je k dispozici po celém světě.

Google uvádí, že spuštění takové novinky nechtěli uspěchat a hodně se zaměřili na bezpečnost. V podstatě se ani nedozvíte, že jste pomohli někomu lokalizovat jeho zařízení, stejně jako dotyčný se nedozví, kdo mu pomohl skrze svůj mobilní telefon. Součástí nové generace je také oznámení o nevyžádaném sledovači, o čemž jsme vás již informovali.

Nová verze služby Najdi moje zařízení má ale ještě jednu podstatnou novinku. Rozšiřuje se podpora pro další elektroniku. Konkrétně jsou zapojeny společnosti jako Tile, Chipolo, Pebblebee, Sony, JBL a další budou zřejmě přibývat.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat