WhatsApp se otevře jiným komunikačním platformám aktualizováno

WhatsApp se otevře jiným komunikačním platformám [aktualizováno]
2024-03-28T18:00:05+02:00
• 28. 3. 2024

Zdroj: Dotekamanie.cz

Aktualizováno 28. 3.

WhatsApp již nějakou dobu pracuje na podpoře alternativních služeb, ale zatím nevíme, kdy dojde k zprovoznění. I tak jde vidět vývoj. Na videu níže se můžete podívat, co je již nyní dopracováno a jak bude vypadat přibližně celé prostředí. Jak je vidět, tak chaty z jiných služeb nebudou přímo součástí hlavní nabídky, budou umístěny do speciální kategorie, do které se budete moci dostat přes hlavní obrazovku. Odhadujeme, že testování započne už velmi brzy a ještě toto pololetí bude novinka připravena.

Původní článek 25. 1.

V poslední době jde vidět, jak velké společnosti začínají řešit Digital Markets Act (DMA) Evropské unie. Jedná se o legislativu zaměřující se i na tzv. strážce brány, tedy služby, které mají významný podíl a mohly by omezovat konkurenci. Do této kategorie je zařazena i komunikační platforma WhatsApp. Nyní se začínají více objevovat důsledky a chystané změny.

WhatsApp se otevře

Vzhledem k tomu, že WhatsApp by uveden jako strážce brány, bude muset nabídnout možnost interoperability. Zní to skoro zlověstně, ale ve výsledku to znamená, že nebude nutné mít WhatsApp účet k tomu, abyste si s někým na této platformě psali. Už minulý rok jsme zaznamenali první přípravy a dnes zde máme další posun.

WA THIRD PARTY CHATS INTEROPERABILITY FEATURE IOS 1242x2208x

Zdroj: wabetainfo

Jak můžete vidět na obrázku výše, do aplikace bude přidána sekce věnovaná komunikaci skrze alternativní služby, tzv. chaty třetích stran. V tomto ohledu se může jednat například o platformu Signal. To by znamenalo, že mohou mezi sebou uživatelé platforem WhatsApp a Signal komunikovat, přičemž nebude nutné, aby uživatel ze Signalu musel mít WhatsApp účet.

Jsou zde i podmínky, jako je třeba zachování end-to-end šifrování, takže komunikace bude zabezpečená. Je ale otázkou, jaké služby budou podporovány. Zde je nutné, aby služby třetích stran podporovaly otevřené standardy pro jednodušší implementaci. Novinka byla zaznamenána v beta verzi WhastApp aplikace pro iOS. Je tak možné, že se dostane velmi rychle do stabilní verze.

Zdroje: wabetainfo.com, twitter.com, techradar.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat